titloi

13/4/13

Θρίλερ στη Γλυφάδα, ο Άρης "έριξε" την Τερψιθέα στην παράταση



Θρίλερ στη Γλυφάδα, ο Άρης "έριξε" την Τερψιθέα στην παράταση
Σε ένα δραματικό παιχνίδι στο κλειστό της Γλυφάδας που κράτησε μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο της παράτασης ο Άρης πήρε τη νίκη με 48-49 και η Τερψιθέα υποβιβάστηκε στην Α2.



Παιχνίδι για γερά νεύρα από την αρχή του παιχνιδιού με το ματς να πηγαίνει πόντο-πόντο. Η Τερψιθέα διατηρούσε μέχρι το 3ο δεκάλεπτο ένα προβάδισμα πολύ μικρό όμως ήδη στη λήξη του η διαφορά ήταν στο καλάθι. Μεγάλο μειονέκτημα για τους γηπεδούχους τα πολλά φάουλ που χρεώθηκαν και για τα οποία διαμαρτυρήθηκαν πολύ έντονα ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, κάτι που ελλείψει λύσεων από τον πάγκο δυσκόλεψε κατά πολύ την προσπάθειά τους ιδιαίτερα στην άμυνα. Ο Άρης με τη Χατζάκου να πετυχαίνει αρκετούς κρίσιμους πόντους και με τις Μούλη-Μπουσνάκη να κάνουν καλή δουλειά, κατάφερε στις αρχές του 4ου δεκαλέπτου να πάρει κεφάλι στο σκορ. Η Τερψιθέα ανέκτησε, προηγήθηκε και πάλι όμως 2 λεπτά πριν το τέλος η Πανταζή αποβλήθηκε με 5 φάουλ. Μια ωραία προσπάθεια της Μπότσαρη έδωσε στην Τερψιθέα προβάδισμα 3 πόντων, όμως η Χατζάκου από τα 8 μέτρα "βομβάρδισε" το καλάθι των γηπεδούχων φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια. Άστοχες επιθέσεις εκατέρωθεν έφεραν το ματς στην παράταση.
Στο έξτρα πεντάλεπτο η Χατζάκου εξαπέλυσε κι άλλη τρίποντη "βόμβα" όμως η Τεριψθέα και πάλι ανέτρεψε. Ένα καλάθι της Μπεγκένισιτς έφερε το παιχνίδι στα ίσια ενώ η Μπουσνάκη με μία βολή έκανε το 48-49 στο 1' για τη λήξη της παράτασης το οποίο ήταν και το τελικό σκορ με τις παίκτριες του Άρη να πανηγυρίζουν έξαλλα σε αντίθεση με το στρατόπεδο της Τερψιθέας όπου η στενοχώρια ήταν εμφανής με πολλές παίκτριες να κλαίνε, και μάλιστα πρώτη-πρώτη την Χάρισον. Παραλίγο επεισόδιο μετά τη λήξη με την Πανταζή εκτός εαυτού να διαμαρτύρεται έντονα στον διαιτητή και να συγκρατείται από τις συμπαίκτριές της.


Κορυφαία μακράν του παιχνιδιού η Νίκη Χατζάκου με 20 πόντους με 5 εύστοχα, κρίσιμα και δύσκολα τρίποντα ενώ 12 είχε η Μούλη με 12 ριμπάουντ. Για την Τερψιθέα η Χάρισον ηταν πρώτη σκόρερ με 18 πόντους και 18 ριμπάουντ ενώ ακολούθησαν Παναγιωτοπούλου με 12 και Πανταζή με 10.

ΤΕΡΨΙΘΕΑ (Παπασπυριδάκος) : Χάρισον 18 (6/21 διπ. 2/4 τρ. 18 ριμπ.), Παναγιωτοπούλου  (4/8 διπ. 1/3 τρ. 7ριμπ.), Πανταζή 10 (2/2β. 4/13 διπ.), Μπότσαρη 4 (2/7 διπ. 6ριμπ. 6ασ. 3κλ.), Ζεβαχιργιάν 4 (2/8 διπ.), Δραγωνέα

ΑΡΗΣ (Μασλαρινός): Χατζάκου 20 (2/9 διπ. 5/7 τρ.), Μούλη 12 (6/10 β. 3/8διπ. 12 ριμπ.), Μπουσνάκη 8 (3/8 διπ. 8 ριμπ.), Μπεγκένισιτς 6 (3/7διπ. 10 ριμπ.), Σταμπουλίδου 2, Κατωπόδη 1, Τράντα,