titloi

22/6/13

Νίκη της Εθνικής Γυναικών στα πλαίσια των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ του 2015

Η εθνική γυναικών Ελλάδος κατάφερε πριν λίγη ώρα να επιβληθεί της αντίστοιχης ομάδας της Πολωνίας με 61-46 στα πλαίσια των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ του 2015 και απέκτησε σημαντικό πλεονέκτημα για να πάρει το εισιτήριο για την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Η ομάδα του Τζώρτζη Δικαιουλάκου κέρδισε πλέον προβάδισμα απέναντι στην Πολωνία αφού κατάφερε για μια ακόμη φορά να εμφανιστεί συγκεντρωμένη και χωρίς καμία διάθεση να βρεθεί σε περιπέτειες. Η εθνική μας, με όπλο της την άμυνα, κατάφερε να προηγηθεί από την αρχή, έδειξε σε όλους ότι δεν σηκώνει αστεία, ειδικά στην έδρα της και τελείωσε τον αγώνα δείχνοντας ότι η πρόκριση είναι ο μοναδικός στόχος της ομάδας.

Το πρώτο σκέλος του τελικού για το ποιος θα πάρει το ένα πολύτιμο εισιτήριο για το βρήκε την Εθνική να έχει το πάνω χέρι. Το δεύτερο μέρος θα λάβει χώρα στην Πολωνία την Τρίτη 25, και όλοι μας θέλουμε να δούμε τις κοπέλες μας να πανηγυρίζουν. 

Δεκάλεπτα: 23-10, 31-22, 43-30, 61-46.

Ελλάδα (Δικαιουλάκος): Καλέντζου, Δημητράκου 9 (7 ρ), Χατζηνικολάου 8 (9 ρ), Νικολοπούλου, Σπυριδοπούλου 2, Παπαμιχαήλ 12, Λύμουρα 6, Σωτηρίου 6, Κοσμά, Σκαιδοπούλου, Σπανού 18 (1 τρ., 8 ρ)

ΠΟΛΩΝΙΑ (Βινίτσκι): Οβτσάρζακ 2, Πάβλακ 11 (3), Σκόρεκ 1, Μίσιεκ, Σζοτ 6, Γουάλις 2, Κοτζ 2, Μαγιέφσκα, Ιντσζακ 11, Λετσιγέφσκα 4, Σκέμπελ 7 (1).


Ραντεβού για τον επαναληπτικό στις 25 Ιουνίου στην Πολωνία.

Με την ίδια φιλοσοφία και στόχο τη νίκη στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Πολωνία θα παραταχθεί η Εθνική ομάδα μπάσκετ γυναικών, όπως τόνισε ο Τζώρτζης Δικαιουλάκοςστο Inside ΚΑΡ web Radio, μετά τη νίκη με 61-46, η οποία δίνει σαφές προβάδισμα πρόκρισης στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.
Οι δηλώσεις του:
«Είναι ένα παιχνίδι οκτώ δεκαλέπτων παίξαμε τα πρώτα τέσσερα είχαμε συγκέντρωση στην άμυνα στην επίθεση για να είμαι ειλικρινής δεν μας βγήκαν κάποια πράγματα.
Στο πρώτο δεκάλεπτο μας βγήκαν αυτά που θέλαμε, ενώ στη δεύτερη περίοδο εμφανιστήκαμε διστακτικοί και ευτυχώς δεν μας στοίχισε. Χάσαμε εύκολα καλάθια αλλά δεν μας κόστισε γιατί ή άμυνα μας κράτησε στο παιχνίδι. Η Πολωνία έβγαλε δύο λαγούς από το καπέλο, την Ίντζακ και την Παύλακ.
Κερδίσαμε με 15 πόντους διαφορά και θα πάμε στην Πολωνία με την ίδια λογική για να κερδίσουμε και εκεί.
Η Πολωνία είναι καλή ομάδα ,μην σας ξεγελά η σημερινή εικόνα απλά εμείς ήμασταν απίστευτοι στην άμυνα. Θα πρέπει να είμαστε όμως προετοιμασμένοι, γιατί στην έδρα τους θα δείξουν άλλη εικόνα.
Τα τρίποντα κράτησαν την Πολωνία μέσα στο παιχνίδι εμείς όμως ήμασταν έξυπνοι παίζοντας αμυντικό μπάσκετ στο τελευταίο λεπτό. Σηυγκεντρωθήκαμε στο τελευταίο τάιμ άουτ και είπαμε ότι πάμε να πάρουμε τη διαφορά.
Έχουμε ανέβει επίπεδο από το ξεκίνημα της προετοιμασίας και δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια, θα πάμε στην Πολωνία να το αποδείξουμε».


Πηγή : http://www.mpasketologies.com/ και  http://www.insidesports.gr/