titloi

16/6/13

Άρχισε το 34ο Ευρωμπάσκετ Γυναικών 2013 - Φωτογραφίες και Στιγμιότυπα από την πρώτη μέρα

Άνοιξε η αυλαία χθες , για το 34ο Ευρωμπάσκετ Γυναικών που διεξάγεται στη Γαλλία. Για το μεγάλο ραντεβού του ευρωπαϊκού γυναικείου μπάσκετ, στο οποίο δυστυχώς δε συμμετέχει η Εθνική μας Ομάδα.
Οι αγώνες της πρώτης φάσης θα διεξαχθούν στις πόλεις Βαν και Τρελαζέ. Η διοργανώτρια και αργυρή ολυμπιονικής Γαλλία καλείται να επιβεβαιώσει το ρόλο του φαβορί, απέναντι σε ισχυρές ομάδες όπως η κάτοχος του τροπαίου Ρωσία, η Τσεχία και η Τουρκία.
Μετά το πέρας της πρώτης φάσης, οι τρεις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου προκρίνονται στη δεύτερη φάση, Στα δύο γκρουπ των έξι ομάδων που θα σχηματιστούν, μεταφέρονται οι νίκες της πρώτης φάσης. Στις 26 Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι χιαστί αγώνες των προημιτελικών ενώ το τουρνουά θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου με τον μικρό και μεγάλο τελικό.   
Αναλυτικά οι όμιλοι της πρώτης φάσης:
1ος όμιλος: Μαυροβούνιο, Τουρκία, Σλοβακία, Ουκρανία
2ος όμιλος: Σουηδία, Ρωσία, Ιταλία, Ισπανία
3ος όμιλος: Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Λεττονία, Σερβία
4ος όμιλος: Λιθουανία, Λευκορωσία, Τσεχία, Κροατία



Όπως αποδεικνύεται, οι πολλές απουσίες της Ρωσίας επηρεάζουν αρνητικά την πορεία της «αρκούδας» στο φετινό Ευρωμπάσκετ Γυναικών, καθώς στην πρεμιέρα του τουρνουά ηττήθηκε από την Ισπανία με σκορ 77-72.
Σε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι η άκρως ανταγωνιστική Εθνική Ισπανίας διατηρούσε από την αρχή ένα προβάδισμα το οποίο κατάφερε να αυξήσει μέχρι και τους 18 πόντους. Η Ρωσία επανήλθε στο ματς στο τελευταίο δεκάλεπτο όμως δεν κατάφερε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα. Κορυφαία για τις νικήτριες η Άλμπα Τόρενς, η οποία πέτυχε 30 πόντους.
Οι δύο προπονητές στάθηκαν μετά το τέλος της αναμέτρησης στην ασφυκτική πίεση που άσκησε η Ισπανία, κάτι που ήταν το κλειδί της επιτυχίας απέναντι στις εν ενεργεία πρωταθλήτριες Ευρώπης του 2011.
Στα άλλα ματς της πρεμιέρας σίγουρα ξεχώρισε η απρόσμενη ήττα της Τσεχίας από τη Λευκορωσία, όπως και η επικράτηση της Μεγάλης Βρετανίας επί της Σερβίας. Τουρκία και Γαλλία επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά και ξεκίνησαν με εκκωφαντικές νίκες στη διοργάνωση. Το παιχνίδι που ξεχωρίζει σήμερα είναι αυτό της Τουρκίας κόντρα στο Μαυροβούνιο (4 μ.μ. ώρα Ελλάδας).
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της πρώτης αγωνιστικής:
1ος  όμιλός: Μαυροβούνιο – Σλοβακία 77-63, Ουκρανία – Τουρκία 52-78
2ος όμιλος: Σουηδία – Ιταλία 63-64, Ισπανία – Ρωσία 77-72
3ος όμιλος: Σερβία – Μεγάλη Βρετανία 68-76, Λεττονία – Γαλλία 39-62
4ος όμιλος: Λιθουανία – Κροατία 77-89, Λευκορωσία –Τσεχία 60-39

Φωτογραφίες από τις ομάδες

















Στιγμιότυπα από την πρώτη μέρα