titloi

16/6/13

ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕ 69-57

 Η νίκη ήρθε τελικά για την Εθνική ομάδα μπάσκετ γυναικών κόντρα στο Ισραήλ με 69-57. Επόμενο παιχνίδι πλέον στο Ισραήλ με την Ελλάδα να έχει πάρει προβάδισμα και να ταξιδεύει με αρκετή ψυχολογία για το δεύτερο παιχνίδι.«Πάμε για τη νίκη!», στο δεύτερο παιχνίδι, το σύνθημα που έδωσαν οι παίκτριες μετά τον αγώνα
Η Εθνική μας πραγματοποίησε ένα τέλειο πρώτο ημίχρονοδείχνοντας τα «δόντια» από νωρίς κόντρα στο Ισραήλ. Χαρακτηριστικό του πάθους των κοριτσιών του Τζώρτζη Δικαιουλάκου είναι το γεγονός πως το Ισραήλ δεν κατάφερε να πάρει ούτε ένα επιθετικό ριμπάουντ στο πρώτο ημίχρονο. Η διαφορά μάλιστα έφτασε στα υψηλότερα επίπεδα στην αρχή του 3ου δεκάλεπτου και του 22 πόντους υπέρ της Εθνικής.
Στη συνέχεια του δευτέρου ημιχρόνου η Εθνική μας εμφάνισε κάποια σημάδια αδράνειας καθώς επέτρεψε στο Ισραήλ να πάρει κάποια επιθετικά ριμπάουντ, αλλά να μειώσει τη διαφορά στο ελάχιστο μόνο στο τέλος του αγώνα. Η τελική διαφορά των 12 πόντων ήταν το κοντινότερο σημείο που έφτασε το Ισραήλ στο δεύτερο μέρος.
Κορυφαία για την Εθνική μας η Άρτεμις Σπανού που πέτυχε 21 πόντους και κάλυψε επάξια το κενό της Ζωής Δημητράκου. Νίκη και στο Ισραήλ το σύνθημα από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και για τον δεύτερο αγώνα στο Ισραήλ.
Ελλάδα: Καλέντζου, Σταμάτη, Δημητράκου, Χατζηνικολάου 13, Νικολοπούλου, Σπυριδοπούλου, Παπαμιχαήλ 12, Λύμουρα 4, Σωτηρίου 13, Κοσμά, Σκιαδοπούλου, Σπανού 21
Ισραήλ: Λεβίτσκι 6, Γκανόρ 6, Άμπραμζον, Κοέν 4, Ντορόν 15, Ζαιρί 3, Επστάιν 19, Σαφίρ, Ντιαμάντ, Γκαλίνσκι, Λεβι, Φλάισερ

Αναλυτικά όσα δήλωσαν οι πρωταγωνιστές:

Τζώρτζης Δικαιουλάκος: «Κερδίσαμε μία πολύ σκληρή ομάδα. Παρότι ερχόμαστε από το σοκ της απώλειας της Δημητράκου, στο α’ μέρος παίξαμε το τέλειο μπάσκετ. Περιμέναμε όμως ότι δεν θα συνεχιζόταν έτσι το παιχνίδι, γιατί όπως είπαμε το Ισραήλ είναι σκληρή ομάδα. Μας μπέρδεψαν στο β΄ μέρος και είναι και δική μας ευθύνη, γιατί σταματήσαμε να προσέχουμε τις λεπτομέρειες στο παιχνίδι μας. Ευελπιστούμε ότι δεν θα πάμε στο Ισραήλ για να υπερασπιστούμε τη διαφορά, αλλά για να νικήσουμε».

Όλγα Χατζηνικολάου: «Είναι πολύ σημαντική αυτή η νίκη για εμάς. Είναι πολύ σημαντικό που πήραμε το προβάδισμα σε αυτή τη διπλή αναμέτρηση. Στο α’ μέρος τα κάναμε όλα καλά, όπως τα είχαμε σχεδιάσει. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν πήγαν όμως όπως τα περιμέναμε τα πράγματα. Κοιτάμε πλέον τον επαναληπτικό. Θα πρέπει να παίξουμε με πάθος και συγκέντρωση για να πάρουμε την πρόκριση».

Ελιγιάχου Ραμπί: «Η ελληνική ομάδα έπαιξε πολύ καλά, πολύ καλύτερα από εμάς. Είχε προετοιμαστεί εξαιρετικά για να αντιμετωπίσει τα συστήματά μας, ενώ στην επίθεση είχε πολύ καλά ποσοστά. Εμείς ήρθαμε με στόχο να κερδίσουμε, αλλά έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι είμαι χαρούμενος που χάσαμε μόνο με 12 πόντους. Στο  δεύτερο παιχνίδι θα δούμε τι θα γίνει. Θα προετοιμαστούμε ώστε να δώσουμε μια καλή μάχη και να καταφέρουμε να περάσουμε στον τελικό».

Μίκαλ Επστέιν: «Ελπίζαμε ότι θα χάναμε με μικρότερη διαφορά των δώδεκα πόντων, αλλά έτσι όπως πήγε το ματς δεν είναι και τόσο άσχημο το αποτέλεσμα. Ελπίζουμε πως στο επόμενο παιχνίδι που θα είναι και στο σπίτι μας και θα έχουμε την συμπαράσταση του κόσμου μας να παίξουμε καλύτερα και να μπορέσουμε να περάσουμε. Σήμερα δεν ήμασταν καλές, ειδικά στην άμυνα. Δώσαμε στην ελληνική ομάδα χώρο να τρέξει, ενώ της δώσαμε και πολλά ανοικτά σουτ. Δεν πρέπει να επαναλάβουμε τα ίδια λάθη στο παιχνίδι στην έδρα μας».






VIDEO AΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ