titloi

26/6/13

Γιαλιτάκη: «Το γυναικείο μπάσκετ στην Κρήτη έχει μέλλον»

Η Μαρία Γιαλιτάκη, από τις πιο έμπειρες παίκτες του Ηροδοτου, εξομολογείται στο wbasket.


Η 30χρονη πλέι μέικερ, με θητεία στον Παναθηναϊκό, όπου κατέκτησε και ένα Πρωτάθλημα Ελλάδος, μας εξηγεί το πως έφτασε η ομάδα από το Ηράκλειο της Κρήτης στην Α2.

 Η άνοδος στην Α2 ήταν ο βασικός στόχος από την αρχή της χρονιάς;
« Οταν στην αρχή στης σεζόν στηθηκε η ομάδα από την προπονητρια μας θεωρητικά είχαμε τις δυνατότητες και τα προσόντα να καταφέρουμε κάτι τέτοιο. Οι στόχοι όμως της ομάδας ήταν πιο βραχυπρόθεσμοι και θα ήταν λάθος να κοιτάμε τόσο μακριά. Προτεραιότητα μας ήταν να αποδίδουμε όσο καλύτερο μπάσκετ μπορούμε μέσα από καταστάσεις που δουλεύαμε στις προπονήσεις και να βρούμε αγωνιστικό ρυθμό έχοντας ελάχιστα παιχνίδια στα πόδια μας, κάτι που ήταν δύσκολο. Τελικά η δουλειά μας απέδωσε καρπούς, αφού απ' ότι φάνηκε παρουσιαστήκαμε πιο έτοιμοι από τους αντιπάλους μας και νομίζω δίκαια φτάσαμε στον μεγάλο μας στόχο που ήταν η άνοδος».

Σε μας τους θεατές φάνηκε ότι πήρατε πολύ εύκολα την άνοδο. Ποσο εύκολο ήταν;
«Τα παιχνίδια όντως τα κερδίσμαμε με μεγάλες διάφορες. Αυτό όμως που πιστεύω ότι τα έκανε να φαίνονται εύκολα ήταν η άμυνα μας αφού δεν δεχτήκαμε πάνω από 50 πόντους από κανέναν αντίπαλο. Κάτι που δείχνει πολύ μεγάλη θέληση και συγκέντρωση σ' αυτά που έπρεπε να κάνουμε Τα παιχνίδια όντως τα κερδίσμαμε με μεγάλες διάφορες. Αυτό όμως που πιστεύω ότι τα έκανε να φαίνονται εύκολα ήταν η άμυνα μας αφού δεν δεχτήκαμε πάνω από 50 πόντους από κανέναν αντίπαλο, κάτι που δείχνει πολύ μεγάλη θέληση και συγκέντρωση σ' αυτά που έπρεπε να κάνουμε μέσα στο γήπεδο».

Θα συνεχίσεις και του χρόνου στον Ηρόδοτο;
«Κατ' αρχήν χαίρομαι πάρα πολύ που μετά από 3 χρονιά η Κρήτη έχει ξανά εκπρόσωπο σε Εθνική κατηγορία στο γυναικείο μπάσκετ. Από δω και πέρα όμως αρχίζουν τα δύσκολα γιατί οι απαιτήσεις στην Α2 δεν έχουν καμιά σχέση με το τοπικό πρωτάθλημα, ειδικά για μια επαρχιακή ομάδα. Αυτό που θα ήθελα εγώ ειναι η επιτυχία της ανόδου να μην ειναι απλός ένα πυροτέχνημα άλλα να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις έτσι ώστε η ομάδα να ειναι αντάξια το περιστάσεων με την νέα χρονιά. Σε αυτή την προσπάθεια και εγώ από την μεριά μου θα βοηθήσω όσο καλύτερα μπορώ».

Πιστεύεις το κρητικό γυναικείο μπάσκετ έχει μέλλον;
«Από την φετινή μου εμπειρία αυτό που μπορώ να πω ειναι ότι υπάρχουν παιδιά που μπορούν να αποτελέσουν το μέλλον του γυναικείου κρητικού μπάσκετ. Επίσης θεωρώ ότι πλέον υπάρχουν οι εγκαταστάσεις και οι υποδομές που μπορούν να βοηθήσουν αυτά τα παιδιά να εξελιχθούν. Αυτό που έλειπε τα τελευταία χρονιά ήταν μια ομάδα σε εθνική κατηγορία έτσι ώστε να τους δώσει και το κίνητρο να το κάνουν ,για να καταφέρουν να πλαισιώσουν μια ομάδα με περισσότερες και πιο δύσκολες υποχρεώσεις από αυτές του τοπικού πρωταθλήματος».


Πηγή : http://www.wbasket.gr/