titloi

15/7/13

Σόφτσης: «Θετικός ο απολογισμός μας»

Επέστρεψε το μεσημέρι από τη Σαμψούντα της Τουρκίας, η αποστολή της εθνικής ομάδας Νέων Γυναικών. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με έξι νίκες και τρεις ήττες γεγονός που της έδωσαν την ένατη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. 

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θάνος Σόφτσης έκανε τον απολογισμό της εθνικής ομάδας στη διοργάνωση τονίζοντας χαρακτηριστικά. «Αν η ομάδα από την αρχή της προετοιμασίας ήταν πλήρης και είχαμε και την Κανταρά, είναι πολύ πιθανόν να βρισκόμαστε στην οκτάδα και ίσως και λίγο παραπάνω. Με την κατάσταση που υπήρχε, με την απουσία από την προετοιμασία κάποιων παιδιών λόγω του Πανελληνίου Νεανίδων, καθώς και με τη συμμετοχή μας σε δύο τουρνουά με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή μας σε σχέση με αυτή που πήγαμε στην Τουρκία και συν του ότι η Σπανού και η Καλαμπάκου είχαν υποχρεώσεις με τη Γυναικών, ήταν ερωτηματικό πως θα παρουσιαζόμασταν στη διοργάνωση, ειδικά στα δύο πρώτα παιχνίδια. Την απουσία της Γωγώ Κανταρά, που πνευματικά ήταν μαζί μας, μπόρεσε να την καλύψει στη θέση της πλέι μέικερ σε πολλά ματς και σε ικανοποιητικό βαθμό η Πολιτοπούλου. Η Καλαμπάκου, ενώ είχε διάστρεμμα δεύτερου βαθμού και υπήρχε ο κίνδυνος της υποτροπής, ήθελε να έρθει μαζί μας και να βοηθήσει. Συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια και στη Σπανού που με αυτά που έκανε έδειξε πόσο μεγάλη παίκτρια και προσωπικότητα είναι. Μπόρεσαν τα κορίτσια και αντεπεξήλθαν στις απαιτήσεις του κάθε αγώνα ξεχωριστά και παρόλη την κούραση, ειδικά της Σπανού, μπορέσαμε μέσα από την τακτική και την ελληνική ψυχή να κερδίσουμε έξι παιχνίδια. Θεωρώ ότι οι έξι νίκες και οι τρεις ήττες ήταν θετικός απολογισμός γι’ αυτή την ομάδα και ας μην ξεχνάμε ότι ανεβήκαμε πέρυσι από την Β’ στην Α’ Κατηγορία. Να σημειωθεί ότι ομάδες που ανέβηκαν μαζί μας πέρυσι, Γερμανία και Ουγγαρία φέτος υποβιβάστηκαν ξανά στη Β’».

Ο κύκλος αυτής της ομάδας για πολλές παίκτριες λόγω ηλικίας έκλεισε με το Θάνο Σόφτση να τονίζει. «Είναι μια φουρνιά αξιόλογη, τα κορίτσια δουλεύουν μαζί από κορασίδες και θεωρώ ότι τα επόμενα χρόνια πολλές από τις αθλήτριες αυτές θα είναι στην εθνική γυναικών, αρκεί να βελτιώνονται σε καθημερινή βάση στις προπονήσεις στα σωματεία και στα κολλέγια που αγωνίζονται».