titloi

17/8/13

Εθνική Νεανίδων: Ελλάδα-Πορτογαλία 68-43

Με νίκη έκλεισε την προσπάθεια της η Εθνική Ομάδα των Νεανίδων στη πρώτη φάση (Γ’ Όμιλος) για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Κροατία. Η ομάδα του Γιώργου Βελισσαράκου επιβλήθηκε με 68-43 της Πορτογαλίας.
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετά από τα δυο αποτυχημένα παιχνίδια «ξέσπασε» στη Πορτογαλία. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Βελισσαράκος, είδε της παίκτριες του να κάνουν ένα εκπληκτικό δεύτερο δεκάλεπτο τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά. Άλλωστε το επιμέρους σκορ (23-2) επιβεβαιώνει τα παραπάνω.



Η Εθνική Νεανίδων σε κανένα σημείο της αναμέτρησης δεν ένιωσε κάποια απειλή από τη Πορτογαλία. Στο ημίχρονο η διαφορά έφτασε στο + 33 (45-12). Η επανάληψη είχε διαδικαστικό χαρακτήρα παρά τη προσπάθεια της Πορτογαλίας ν’ ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, μάλιστα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλες τις παίκτριες που έχει πάρει στο τουρνουά..


Κορυφαίες από την Εθνική Ομάδα ήταν οι Σταμολάμπρου και Παυλοπούλου με τις υπόλοιπες να έχουν θετική απόδοση.


Τα δεκάλεπτα: 22-10, 45-12, 55-28, 68-43.


Ελλάδα(Γιώργος Βελισσαράκος):Σταμολάμπρου 18 (3), Σταμάτη, Φουράκη, Νάστου 6, Παυλοπούλου 17(3), Χριστινάκη 5, Κίτσιου 1, Χωλοπούλου 7(1), Γεωργιάδη 8, Γεροστεργίου 2, Καραμπάτσα 4, Λουκά

O ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Βελισσαράκος, μετά τη λήξη της αναμέτρησης δήλωνε ανακουφισμένος: «Επιτέλους δείξαμε αποφασιστικότητα…βγάλαμε εγωισμό και πάθος μέσα στο παρκέ. Οι παίκτριες μου έπαιξαν με αυτοσυγκέντρωση και αυτοπεποίθηση.» και τόνισε: « Τις δυο πρώτες ήττες μας της κάναμε από τη κακή μας επίθεση. Αν είχαμε καλύτερα ποσοστά θα είχαμε πάρει τουλάχιστον μια ακόμα νίκη στο τουρνουά.» και συμπλήρωσε: «Αν και χάσαμε πολλά λεϊ-απ κόντρα στη Πορτογαλία κάναμε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι τόσο αμυντικά οπού «μάτωσαν» οι παίκτριες μου όσο και επιθετικά…Τη θέλαμε αυτή τη νίκη για τη συνέχεια της διοργάνωσης.»


                             Σταμολάμπρου                                                                            Παυλοπούλου






















Πηγή : www.basket.gr