titloi

23/9/13

A2 Σπόρτιγκ: Θάνος Νίκλας “Υγιής κατάσταση μέχρι τέλους”

Μετά από δύο χρόνια συνεχούς παρουσίας στην ομάδα του Σπόρτιγκ, φέτος ο κόουτς Θάνος Νίκλας έλαβε το χρίσμα να καθοδηγήσει ως πρώτος την γυναικεία ομάδα στο πρωτάθλημα της Α2 γυναικών. Ο νεαρός τεχνικός μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της ομάδας για το Κύπελλο, την πορεία της προετοιμασίας αλλά και για τους στόχους που έχουν τεθεί.


Αναλυτικά όσα δήλωσε
Για τη νίκη (65-50) επί της Κηφισιάς για το Κύπελλο
"Βρισκόμαστε στην περίοδο της προετοιμασίας οπότε και οι δύο ομάδες δεν ήταν έτοιμες. Εμείς ως σωματείο δεν μπορούμε να επιλέγουμε παιχνίδια και θέλουμε να κερδίζουμε σε οποιαδήποτε διοργάνωση κι αν αγωνιζόμαστε. Δεν είχαμε κάνει κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία για αυτό το ματς, όμως θέλαμε να βγάλουμε στο παρκέ όσα δουλεύουμε αυτό το λίγο διάστημα που είμαστε μαζί. Είχαμε αναλύσει ατομικά κάποιες παίκτριες της Κηφισιάς και είχαμε πει τι πρέπει να προσέξουμε. Όσα ζητήσαμε οι παίκτριες τα έκαναν 100% με αποτέλεσμα αμυντικά να είμαστε πολύ καλοί, ενώ στην επίθεση ήμασταν συγκεντρωμένοι και με υπομονή. Για εμάς ήταν σαν ένα επίσημο φιλικό που πήγε καλά και είδαμε σε τι στάδιο βρισκόμαστε".

Για την πορεία της προετοιμασίας"Ξεκινήσαμε την προετοιμασία στις 23 Αυγούστου και οι πρώτες εβδομάδες ήταν έντονες. Την εβδομάδα πριν το παιχνίδι με την Κηφισιά αφιερώσαμε χρόνο και για το Κύπελλο. Πλέον βρισκόμαστε 20 ημέρες μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος κι αυτό το διάστημα δουλεύουμε πιο εντατικά στην ομαδικότητα και την τακτική. Στόχος είναι να παρουσιαστούμε 100% έτοιμοι στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου.
Έχουμε φύγει από το βαρύ κομμάτι της φυσικής κατάστασης και πλέον το βάρος πέφτει στο μοντάρισμα και το δέσιμο της ομάδας. Θέλουμε οι παίκτριες να μάθουν η μία το παιχνίδι της άλλης και να εμπεδώσουν τη φιλοσοφία αυτού που θέλουμε να παίξουμε. Το θετικό είναι ότι δεν έχουμε τραυματισμούς και όλα τα κορίτσια είναι παρούσες σε όλες τις προπονήσεις δίνοντας καθημερινά όλο τους το είναι με μεγάλη διάθεση".

Για το ρόστερ του Σπόρτιγκ και τους στόχους που υπάρχουν"Φέτος έχουμε ένα κράμα έμπειρων παικτριών με κάποια νέα κορίτσια. Στόχος είναι να κάνουμε μία αξιόλογη πορεία όντας ανταγωνιστικοί σε όλα τα επίπεδα βοηθώντας παράλληλα τα νέα κορίτσια να αναδειχθούν μέσα από αυτή τη διαδικασία και έχοντας πάντα την βοήθεια των έμπειρων αθλητριών. Διοικητικά είμαστε πολύ καλά και η ομάδα κυλάει σωστά σε όλα τα επίπεδα κάτι που διευκολύνει τη δουλειά μας. Αυτή η υγιής κατάσταση θέλουμε να διατηρηθεί μέχρι τέλους". 



Πηγή :www.sepk.gr/