titloi

24/10/13

Α1 ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ : Δάγλας «Παίξαμε ως ομάδα»

Μετά το τέλος της αναμέτρησης του Πρωτέα Βούλας με τον Αθηναϊκό ο προπονητής των νικητριών, Αλέκος Δάγλας, μίλησε στο insidesports.gr για την μεγάλη αυτή νίκη και το πώς η ομάδα του αν και νεοφώτιστη έφτασε στο 2 στα 2 στο εφετινό πρωτάθλημα.

«Κάθε νίκη είναι σημαντική, έχουμε βάλει έναν στόχο να βλέπουμε κάθε παιχνίδι χωριστά, μην ξεχνάμε ότι είμαστε νεοφώτιστοι και θα προσπαθήσουμε όσο μπορούμε να μην έχουμε καμία απώλεια.
Ο Αθηναϊκός είναι πάρα πολύ καλή ομάδα και είναι σημαντική αυτή η νίκη. Στο πρώτο ημίχρονο και ειδικά στο δεύτερο δεκάλεπτο παίξαμε τραγική άμυνα με πάρα πολλά λάθη και ατομικά και ομαδικά με αποτέλεσμα να δεχτούμε 26 πόντους σε ένα δεκάλεπτο πράγμα αδιανόητο για μας. Στα αποδυτήρια συζητήσαμε στο ημίχρονο ότι δεν μπορούμε να βγούμε με αυτή την εικόνα στην άμυνα, αλλάξαμε κάποια πράγματα και νομίζω στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα ήταν πάρα πολύ καλή και στην άμυνα και την επίθεση και καταφέραμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι  στο τέλος να το πάρουμε και σχετικά άνετα».
Για το αν επηρέασαν οι δύο τραυματισμοί Δασκαλοπούλου-Φρίμαν μέσα στο παιχνίδι:
«Σίγουρα υπήρχαν δύο ατυχίες, αλλά εμείς θέλω να το τονίσω ότι είμαστε ομάδα, δεν θα φανούν εύκολα οι απώλειες. Αυτό βέβαια κάνει τη νίκη μας ακόμη πιο σημαντική και πρέπει να δούμε τώρα σε τι κατάσταση είναι τα δύο κορίτσια, καθώς έχουμε μπροστά μας ένα άλλο πολύ δύσκολο παιχνίδι, με τους τραυματισμούς πρέπει να μάθουμε να ζούμε γιατί εμείς ειδικά το έχουμε πληρώσει τα δύο τελευταία χρόνια πολύ άσχημα αυτό».
Για το ότι στο τέταρτο δεκάλεπτο άνοιξε η διαφορά
«Έπαιξε σημαντικό ρόλο το ότι εμείς είμαστε μια ομάδα δύο χρόνων και με την φετινή τριών, παίζουμε κάποια συγκεκριμένα πράγματα καλά, ο Αθηναϊκός μην ξεχνάμε ότι είναι μια καινούρια ομάδα. Επειδή δεν έπαιξαν όπως υπολόγιζε τα δύο παιδιά, έχει πλέον μια καινούρια φιλοσοφία και αυτό στην διάρκεια ενός αγώνα φαίνεται . Κουράστηκαν τόσο η Παπαμιχαήλ, όσο και η Γκίβενς που αγωνίστηκαν για 40 λεπτά, το εκμεταλλευτήκαμε αυτό και κάνοντας αυτό που ξέρουμε καλά τα τελευταία χρόνια ως ομάδα φτάσαμε στη νίκη».
Για το πρωτάθλημα το φετινό και το πολύ καλό μπάσκετ που παρακολουθούμε:
«Θέλω να ευχηθώ σε όλες τις ομάδες καλό πρωτάθλημα και πρέπει να τονίσουμε ότι παρακολουθούμε όμορφους αγώνες με υψηλά σκορ και γεμάτα γήπεδα. Σήμερα έγινε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι σε αθλητικά πλαίσια γιατί το σημαντικό για εμάς δεν είναι να χάνει ή να κερδίζει μια ομάδα, το νόημα είναι να παίζεται καλό μπάσκετ , να υπάρχει ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, με κόσμο ο οποίος να χαίρεται αυτό που βλέπει, ξεκινήσαμε πολύ καλά φέτος και εύχομαι ανάλογη συνέχεια».