titloi

6/11/13

A1 Ιπποκράτης Κεχαγιά: "Πρώτη φορά ζω κάτι τέτοιο"

Το... θαύμα του Ιπποκράτη δεν είναι ακριβώς θαύμα. Γιατί όλα όσα συμβαίνουν στην Κω δεν μεταφυσικά. Κάθε άλλο. Είναι φυσική συνέπεια μιας σειράς πραγμάτων που έχουν δημιουργήσει κάτι καλό.
Και δεν το λέει κάποια που δεν ξέρει τι συμβαίνει στο γυναικείο μπάσκετ. ΗΖωή Κεχαγιά αποφάσισε το καλοκαίρι να κλείσει τον κύκλο της στον Αθηναϊκό- όπως έκαναν και οι περισσότερες παίκτριες που αγωνίζονταν στον Βύρωνα - και να αναζητήσει κάτι καινούργιο. Ο νεοφώτιστος Ιπποκράτης έψαχνε την παίκτρια που θα αποτελέσει τον πόλο έλξης και για τις υπόλοιπες και όταν η έμπειρη γκαρντ - με επτά τίτλους στο παλμαρέ της - είπε το "ναι", όλα έγιναν πιο εύκολα...

Πλέον ο Ιπποκράτης μετρά τρεις νίκες σε τέσσερα ματς και μάλιστα με την επικράτηση επί του Πρωτέα Βούλας, έκανε όλο το γυναικείο μπάσκετ να παραμιλάει... Ομως η Ζωή Κεχαγιάμέσω του superbasket.gr ξεκαθαρίζει πως "ακόμα δεν έχουμε κάνει τίποτα, είναι πολύ νωρίς για να πανηγυρίζουμε. Χαιρόμαστε τη στιγμή και κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά".


- Τι είναι αυτό που σας έχει φέρει μέχρι εδώ;
"Το μέχρι εδώ είναι σχετικό, ακόμα είμαστε στην 4η αγωνιστική. Βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά, σαν τελικό. Δεν υπάρχει ποτέ το επόμενο ή το μεθεπόμενο παιχνίδι στο μυαλό μας, μόνο ο αγώνας που είναι μπροστά μας. Το ταμείο γίνεται στο τέλος".
- Τι σημαίνει για την Κω η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ιπποκράτη;
"Δεν μπορώ να το περιγράψω, ούτε να το εξηγήσω. Συνήθως το συναντάμε εκτός Ελλάδας... Να είναι, δηλαδή, μια ομάδα υπόθεση για όλο το νησί. Αν δεν το ζήσει κανείς, δεν μπορεί να καταλάβει. Κάθε ματς είναι γιορτή, κάθε εντός έδρας αναμέτρηση είναι το γεγονός της εβδομάδας. Το γήπεδο γεμίζει, η ατμόσφαιρα είναι φανταστική κι εμείς παίρνουμε δύναμη και ενέργεια. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει μόνο στις 2 ώρες του παιχνιδιού, όλη την εβδομάδα παίρνουμε δύναμη και ενέργεια, γιατί μια βόλτα στο κέντρο της πόλης συνδυάζεται και με την υποστήριξη του κόσμου. Χαίρονται με τη χαρά μας και εμείς χαιρόμαστε που τους βλέπουμε να είναι υπερήφανοι για την ομάδα και το νησί τους. Παίζω στην Α1 από τα 17 μου, τέτοιο πράγμα σαν κι αυτό δεν το έχω ξαναζήσει. Ούτε στον Αθηναϊκό, που πήραμε και το Ευρωπαϊκό το 2010".

- Οι τρεις νίκες στο πρωτάθλημα και η πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου πώς έχουν επιτευχθεί;

"Στην πρώτη σεζόν στην Α1 ο Ιπποκράτης έχει κάνει ήδη άλματα, όχι μόνο βήματα. Το θεμέλια έχουν μπει από την διοικούσα επιτροπή, το φοβερό δίδυμο Πασπαρά-Δρετάκη και όλη τη διοίκηση του ερασιτέχνη- με πρώτο τον πρόεδρο κ. Ζωγραφάκη - που έχουν κάνει τα πάντα. Ο προπονητής κ. Καπλανίδης και ο συνεργάτης του κ. Παπούλης κάνουν φοβερή δουλειά, παρότι είναι η πρώτη τους χρονιά στο γυναικείο. Εχουν γνώσεις από μπάσκετ, όμως τώρα μαθαίνουν το γυναικείο. Δεν είναι απόλυτοι, ψάχνουν, μαθαίνουν, ακούν και στο τέλος παίρνουν τις αποφάσεις. Δεν είναι εγωιστές, αλλά είναι ηγέτες. Και βέβαια την ομάδα αποτελούν παίκτριες που ανταποκρίνονται στους ρόλους τους... Και θέλω να κάνω ειδική μνεία στις ντόπιες, που αποτελούν την βάση της ομάδας, έφεραν τον Ιπποκράτη ως εδώ και στέκονται επάξια στην Α1... Δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από παίκτριες άλλων ομάδων".


- Η Νεβίν Ρασίντ "βγάζει μάτια"... Είναι τόσο καλή όσο δείχνουν οι αριθμοί της;

"Είναι ακόμα καλύτερη. Είναι μόλις 22 ετών, είναι η πρώτη φορά που παίζει μακριά από τη χώρα της ερχόμενη από κολέγιο και κάνει μεγάλα πράγματα στο γήπεδο. Σκοράρει, πασάρει, παίρνει ριμπάουντ, παίζει άμυνα, τρέχει στον αιφνιδιασμό, κατεβάζει την μπάλα. Είναι μια μικρή Μπούσερ, μοιάζει πολύ το στυλ παιχνιδιού τους... Ακόμα έχει πολλά να μάθει, έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης, αλλά σίγουρα θα τα καταφέρει. Κι αυτό γιατί αγαπάει το μπάσκετ και την προπόνηση. Ομως πέρα από σπουδαία παίκτρια, είναι και εξαιρετική χαρακτήρας".

-Μέχρι πού μπορεί να φτάσει ο Ιπποκράτης;

"Μέχρι το ματς με το Ελληνικό. Είναι ο επόμενος αντίπαλός μας. Δεν υπάρχει κάτι άλλο για να σκεφτούμε. Οποιος βιάζεται, σκοντάφτει".

- Το φετινό πρωτάθλημα πώς σου φαίνεται;

"Το πρωτάθλημα με τις 10 ομάδες, τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ είναι ό,τι καλύτερο έχει συμβεί στην Α1 από τότε που παίζω μπάσκετ. Δεν θα υπάρξει αδιάφορο ματς, δεν υπάρχει περίπτωση να διαλυθεί κανείς, όλα είναι ανοιχτά. Κι είναι σημαντικό ότι οι καλές παίκτριες δεν παίζουν σε μία ή δύο ομάδες, αλλά έχουν μοιραστεί. Ετσι υπάρχουν πολλές διεκδικήτριες του τίτλου και συνάμα όλες οι υπόλοιπες μπορούν, κυρίως στην έδρα τους, να κυνηγήσουν τη νίκη... Γι αυτό και το ενδιαφέρον έχει μεγαλώσει, όπως είναι υψηλό και το επίπεδο του μπάσκετ, για πρώτη φορά μετά από χρόνια".