titloi

13/9/14

WNBA: Πρωταθλήτριες οι Phoenix Mercury με 3-0 (pics & video)




Με την Diana Taurasi να πραγματοποιεί σπουδαία εμφάνιση, οι Phoenix Mercury επιβλήθηκαν με 87-82 των Chicago Sky, κατακτώντας με “sweep” το Πρωτάθλημα του WNBA!


Η μεγάλη σταρ των Mercury, Brittney Griner, δεν αγωνίστηκε στον τρίτο Τελικό του WNBA κόντρα στους Chicago Sky λόγω προβλήματος στο μάτι, που είχε ως αποτέλεσμα να υποβληθεί σε εγχείριση. Όλα αυτά λίγη σημασία είχαν όμως από την στιγμή που η Diana Taurasi βρισκόταν στο παρκέ. “Είναι η καλύτερη παίκτρια στον κόσμο” δήλωσε μετά τον αγώνα η τεχνικός της ομάδας, Sandy Bondello, συμπληρώνοντας ότι “όταν βάζεις τη μπάλα στα χέρια της στα τελευταία λεπτά, κάνει την διαφορά”. Και, πράγματι, την έκανε.
Η Taurasi πέτυχε μερικά σπουδαία καλάθια προς το τέλος του αγώνα με το Chicago, τελείωσε, τελειώνοντας τον αγώνα με 24 πόντους με 4/9 τρίποντα και 5 ασίστ, οδηγώντας παρέα με την Candice Dupree (24 πόντοι) στη νίκη την ομάδα τους με 87-82. Μία νίκη που έδωσε και τον τίτλο στους Mercury – και μάλιστα με “sweep” (3-0) – με την Taurasi να κερδίζει και το βραβείο της MVP των Τελικών. Για τις ηττημένες, η Elena Delle Donne είχε 23 πόντους και η Sylvia Fowles 20 πόντους.
Αυτό ήταν το τρίτο Πρωτάθλημα στην ιστορία των Marcury, που είχαν πετύχει κάτι αντίστοιχο το 2007 και το 2009. Ένα Πρωτάθλημα που το οφείλουν σε μεγάλο βαθμό στην σπουδαία Diana Taurasi.






Μια playlist με πολλά video





Πηγή : http://nba.sport24.gr/