titloi

5/12/14

Α1 Ολυμπιακός Βόλου Καπουρνιώτης: «Μας διακρίνει η σκληρή και ομαδική δουλειά»

Μια σημαντική εκτός έδρας νίκη πέτυχε ο Ολυμπιακός Βόλου την περασμένη αγωνιστική στο Πρωτάθλημα της Α1 γυναικών απέναντι στον Παναθλητικό κάνοντας ένα ακόμα βήμα για την παραμονή του στην κατηγορία. 

Ο προπονητής της ομάδας Μιχάλης Καπουρνιώτης μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ για τη σημασία αυτής της επιτυχίας, αλλά για τη σκληρή και ομαδική δουλειά που γίνεται στο σωματείο. Παράλληλα αναφέρθηκε και στην ευκαιρία που δίνεται στο μπάσκετ της Θεσσαλίας με τη διοργάνωση το προσεχές καλοκαίρι του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εφήβων στο Βόλο.
Η ομάδα σας δίνει μάχη για την παραμονή στην κατηγορία. Κέρδισε εκτός έδρας έναν από τους βασικούς της αντιπάλους για τη σωτηρία, τον Παναθλητικό. Πόσο σημαντική ήταν αυτή η νίκη;
«Ήταν μια σημαντική νίκη, βαθμολογικά και ψυχολογικά για μας, καθώς διανύαμε ένα διάστημα με πολλά προβλήματα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την ελλιπή προετοιμασία όλη την εβδομάδα και την παρουσία της ομάδας σε αυτό το δύσκολο ματς, με μόλις έξι αθλήτριες συν τρεις κορασίδες που ήρθαν για να συμπληρώσουν».
Ποιο, κατά τη γνώμη σας, ήταν το κλειδί της νίκης για τον Ολυμπιακό Βόλου;
«Περισσότερο όλη εβδομάδα δουλέψαμε πάνω στην τακτική ώστε να περιορίσουμε τα ατού της αντίπαλης ομάδας και τη δύναμη που έχει ο Παναθλητικός στην περιφέρεια. Επίσης θέλαμε οπωσδήποτε να σπάσουμε την πίεση που ασκεί ο  αντίπαλος κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά και να χτυπήσουμε στα αδύνατά του σημεία, ιδίως μέσα στη ρακέτα. Είμαστε χαρούμενοι που τα καταφέραμε, καθώς και τα σαράντα λεπτά του αγώνα, η ομάδα έδειξε χαρακτήρα, μεγάλη συγκέντρωση, αυτοπεποίθηση και έκανε κατάθεση ψυχής. Παράλληλα δεν επιτρέψαμε να μας επηρεάσει το γεγονός ότι η βασική σέντερ της ομάδας μας, η Νίκη Ζέρβα στο 12ο λεπτό είχε τέσσερα φάουλ. Και οι έξι που αγωνίστηκαν ήταν υπέροχες».
Τι είναι αυτό που χαρακτηρίζει τη φετινή ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου; Υπάρχει κάποιο δυνατό σημείο;
«Από την αρχή της χρονιάς γνωρίζαμε τις δυσκολίες της Α1 κατηγορίας και τις τελείως διαφορετικές συνθήκες που θα είχαμε να αντιμετωπίσουμε, καθώς προερχόμαστε από την Α2.  Δεν κρύβω  ότι πέρυσι  δεν ήταν αυτοσκοπός μας η άνοδος.   Η ομάδα μας έχει ισχυρούς δεσμούς, φιλοδοξίες, ομοιογένεια, μαχητικότητα και τη διακρίνει η σκληρή δουλειά. Δεν έχουμε κάποια αμερικανίδα ή μια πολύ έμπειρη αθλήτρια στο ρόστερ μας. Προσπαθούμε μέσα από την ομαδική δουλειά σε άμυνα και επίθεση να πετύχουμε το στόχο μας».
Ποια η γνώμη σας για το φετινό Πρωτάθλημα της Α1 γυναικών μετά το τέλος του 1ου γύρου;
«Έληξε το 1ο ημίχρονο… Θεωρώ ότι είναι το πιο ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα των τελευταίων ετών, καθώς κάθε εβδομάδα γίνονται πολλές αμφίρροπες συναντήσεις και πιστεύω ότι η φετινή βαθμολογία αντικατοπτρίζει και τη δυναμική της κάθε ομάδα. Βέβαια επειδή μιλάμε για αθλητισμό δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε και τις ανατροπές».
Στο Βόλο το προσεχές καλοκαίρι θα φιλοξενηθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων. Πόσο θα βοηθήσει το γεγονός αυτό το μπάσκετ στην περιοχή;
 «Είναι αναμφισβήτητα μια μεγάλη διοργάνωση. Αποτελεί τεράστια επιτυχία, καθώς σαν επαρχία, μην έχοντας αντρικές ομάδες σε υψηλό επίπεδο και έλλειψη παραστάσεων, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να παρακολουθήσει όλη η Θεσσαλία ένα τόσο σημαντικό αθλητικό γεγονός από κοντά. Από τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις είναι σίγουρο ότι θα κερδίσουμε παιδιά στον αθλητισμό και στο μπάσκετ ειδικότερα».
Επόμενο παιχνίδι για την ομάδα σας είναι απέναντι στον ΠΑΟΚ. Πόσο κοντά είναι ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα;
«Ο ΠΑΟΚ αποτελεί μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος. Είναι μια ομάδα με εμπειρίες και ταλαντούχες παίκτριες, έμπειρο προπονητικό τιμ, αλλά και δυνατή διοίκηση που τη διακρίνει η σταθερότητά τα τελευταία χρόνια. Στο ματς του πρώτου γύρου που ήταν και πρεμιέρα θεωρώ πως δεν ήμασταν όσο θα έπρεπε έτοιμοι. Ελπίζω ότι τώρα θα πάμε καλύτερα, θα προσπαθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο και θα παλέψουμε να διεκδικήσουμε ό,τι δικαιούμαστε από αυτό το παιχνίδι. Αυτός είναι ο στόχος μας σαν ομάδα γενικά. Να διεκδικούμε και να κερδίζουμε ό,τι δικαιούμαστε».