titloi

21/1/15

Α1 Ελληνικό : Τ.Χαλιβέρα: «Όλα ξεκινούν από την άμυνα μας»

Μια ιδιαίτερα σημαντική νίκη στην προσπάθειά του να διατηρήσει τα κεκτημένα στην Α1 γυναικών πέτυχε το Ελληνικό.
 Με όπλο την άμυνα, όπως υποστηρίζει η  , έφυγε με το διπλό από την έδρα του Πρωτέα Βούλας έχοντας πλέον ένα σημαντικό προβάδισμα στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ η έμπειρη φόργουορντ αναφέρθηκε στη σημασία της κυριακάτικης νίκης, στη θέληση που υπάρχει και φέτος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά και στο γεγονός ότι θέλει να αγωνιστεί με το Ελληνικό στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.


Τι ήταν αυτό που πιστεύεις ότι έδωσε τη νίκη στο Ελληνικό άνετα σε ένα ματς ντέρμπι όπως αυτό με τον Πρωτέα Βούλας;
«Στην ομάδα μας όλα ξεκινούν από την άμυνα. Το γεγονός ότι κρατήσαμε τον αντίπαλο πολύ χαμηλά στο σκορ μας έδωσε και τη νίκη.  Από την αρχή ξεκινήσαμε δυνατά, στο πρώτο δεκάλεπτό αναγκάσαμε τον Πρωτέα να πετύχει μόλις έξι πόντους και αυτό μας έδωσε  ψυχολογία και πίστη για τη νίκη».
Ποιο πιστεύεις ότι είναι αυτό που μετράει περισσότερο σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις;
«Νομίζω ότι είναι η θέληση και το πάθος. Ήταν πολύ σημαντικό για μας το συγκεκριμένο παιχνίδι, καθώς θέλαμε να διευρύνουμε το προβάδισμα στις νίκες σε 2-0. Τέτοιες επιτυχίες  σε φέρουν  πιο κοντά στο στόχο σου. Μπήκαμε, λοιπόν, με μεγάλη αποφασιστικότητα στο παρκέ και τα καταφέραμε».
 Με τη νίκη αυτή θεωρείς ότι εξασφαλίσατε και την πρώτη θέση κανονική περίοδο του πρωταθλήματος;
«Ακόμα δεν έχει τελειώσει κάτι…. Υπάρχει ένα σημαντικό ματς με τον Παναθηναϊκό και εκεί θα κριθούν όλα. Πρέπει να κερδίσουμε για να κάνουμε το 1-1.Τη μοναδική ήττα στο πρωτάθλημα την έχουμε υποστεί από τον Παναθηναϊκό και αυτό θέλουμε να το διορθώσουμε».
 Είναι εύκολο το Ελληνικό να επαναλάβει το περυσινό του επίτευγμα κατακτώντας και πάλι το νταμπλ;
«Σε καμιά περίπτωση δεν είναι εύκολο, αν και βέβαια εμείς το θέλουμε πάρα πολύ. Για να το πετύχουμε θα πρέπει να παλέψουμε ακόμα περισσότερο στο παρκέ και την περίοδο των πλέι οφ να παρουσιάσουμε τον καλύτερό μας εαυτό». 
Ποια η γνώμη σου για το φετινό πρωτάθλημα της Α1 γυναικών;
«Έχει αναμφίβολα μεγάλο ενδιαφέρον κάτι το οποίο φαίνεται και από την εξέλιξη των παιχνιδιών. Είναι πολύ ανταγωνιστικό. Αν εξαιρέσει κανείς τις τρεις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας, από εκεί και πέρα όλα τα ματς είναι συναρπαστικά και οι φίλαθλοι που πηγαίνουν στα γήπεδα ευχαριστιούνται τους αγώνες».
Στην άλλη άκρη του μυαλού σας, σε περίπτωση που έρθει και φέτος ο τίτλος, είναι και η συμμετοχή στην Ευρώπη;
«Κάθε αθλήτρια πιστεύω ότι θα ήθελε να παίζει και στην Ευρώπη. Το έχω βιώσει με τον Πανιώνιο και ήταν τρομερή εμπειρία. Θα ήθελα πραγματικά να το ξαναζήσω. Είναι καιρός οι ελληνικές ομάδες να επιστρέψουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το χρειάζεται το γυναικείο μπάσκετ στη χώρα μας».

πηγή: www.basket.gr