titloi

15/1/15

A1 Ολυμπιακός Βόλου Μιχάλης Καπουρνιώτης: “Στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις”

Μένοντας πιστός στο πλάνο που τον θέλει να στηρίζει παίκτριες που προέρχονται από την τοπική κοινωνία και με στόχο να απολαύσει το ταξίδι στην Α1 γυναικών ο Ολυμπιακός Βόλου παρουσιάζεται αξιόμαχος στο φετινό πρωτάθλημα. Ο τεχνικός της ομάδας, Μιχάλης Καπουρνιώτης μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) και παραχώρησε μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη.


Αναλυτικά όσα δήλωσε

Για τον απολογισμό που κάνει για την μέχρι τώρα παρουσία του Ολυμπιακού Βόλου

"Φέτος ξεκινήσαμε με αρκετά μικρό ρόστερ και μπάτζετ (σίγουρα το μικρότερο της κατηγορίας), δεν ξεφύγαμε από την φιλοσοφία της ομάδας τα τελευταία χρόνια και με αθλήτριες από την Μαγνησία αποφασίσαμε να χαρούμε τη συμμετοχή στην Α1. Πρωταρχικός στόχος ήταν να χαρούμε τη συμμετοχή, να μην είμαστε σάκος του μπόξ και μέσα από αυτή τη διαδικασία να δοθούν ευκαιρίες σε αθλήτριες από την πόλη μας αλλά κι ο κόσμος του Βόλου να παρακολουθήσει από κοντά ένα τόσο ανταγωνιστικό και όμορφο πρωτάθλημα. Μέχρι στιγμής μπορώ να πω ότι είμαι αρκετά ευχαριστημένος από την εμφάνιση της ομάδας που θεωρώ πως είναι αρκετά ανταγωνιστική (στα περισσότερα παιχνίδια) ενώ κάναμε και 2 νίκες τις οποίες είχαμε στοχεύσει καθώς με το φετινό σύστημα διεξαγωγής οι νίκες μεταφέρονται στα μπαράζ. Βέβαια επειδή τρώγοντας έρχεται η όρεξη, αν μπορέσουμε να κάνουμε και μία νίκη με Γλυφάδα και Αθηναικό ώστε με όλους τους πιθανούς αντιπάλους να ξεκινήσουμε τουλάχιστον επί ίσοις όροις την διαδικασία των μπαράζ σίγουρα θα είμαι ευτυχισμένος".
coach-mike-2

Για το παιχνίδι που έρχεται με τον Αθηναϊκό

"Ο Αθηναϊκός είναι μια πολύ έμπειρη ομάδα.. Σίγουρα η βαθμολογική του θέση δεν είναι αυτή που αρμόζει ούτε στο ρόστερ που διαθέτει ούτε της ιστορίας του. Θα ήταν, σίγουρα, υπερβολή να πω ότι πάμε να κερδίσουμε μια τόσο έμπειρη ομάδα, με τόσο έμπειρο προπονητικό τιμ και σταθερή διοίκηση αλλά όταν μπαίνουμε στον αγωνιστικό χώρο θα πρέπει να τα ξεχάσουμε αυτά, να συγκεντρωθούμε στον στόχο και να διεκδικήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις άλλη μια νίκη που θα έχει τεράστια σημασία για την συνέχεια. Αν έρθει η καλή εμφάνιση πιστεύω πως έχουμε πιθανότητες, αν όχι θα συνεχίσουμε κοιτώντας τα επόμενα παιχνίδια καθώς ο Αθηναϊκός έστω και τώρα έχει τα φόντα να αποφύγει την διαδικασία των play out, οπότε δεν θα είναι και στους πιθανούς αντιπάλους μας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα παλέψουμε μέχρι τέλους και θα εξαντλήσουμε κάθε πιθανότητα και ελπίδα".



Για την μάχη της παραμονής στην Α1 και σε ποια σημεία θα κριθεί

"Πιστεύω πως πρωταρχικό ρόλο θα παίξουν οι νίκες που θα μεταφερθούν από την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Σε μια τόσο αγχωτική διαδικασία, όπως τα play out που ισούται με πιθανό υποβιβασμό, σίγουρα μεγάλο ρόλο θα παίξει η συγκέντρωση στον στόχο κάθε ομάδας, η κατάσταση που θα βρίσκεται ο κάθε αντίπαλος καθώς κι η εμπειρία όλων των συμμετεχόντων. Βέβαια, το μπάσκετ γι' αυτό είναι τόσο αγαπητό καθώς όλα μπορούν να συμβούν αφού σαν άθλημα κρύβει πολλές συγκινήσεις και εκπλήξεις, οπότε όποιος βιαστεί να κάνει προγνωστικά σίγουρα θα είναι παρακινδυνευμένο".

Για το ρόστερ της ομάδας και τις κινήσεις που έγινε στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο

"Από πέρυσι στην Α2 ξεκινήσαμε μια καινούρια προσπάθεια με αθλήτριες από την Μαγνησία ώστε να μπορεί ο σύλλογος να στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις, αφού δεν υπάρχει δυνατότητα οικονομική. Επιλέχθηκαν οι αθλήτριες (από συλλόγους του Νομού) που πληρούσαν τους όρους που βάλαμε, αρχικά λόγω ηλικίας αλλά και φιλοδοξιών. Βέβαια για να πετύχει το εγχείρημα μας έπρεπε να πλαισιωθεί αυτή η ομάδα με κάποιες έμπειρες αθλήτριες ώστε να βοηθήσουν τόσο αγωνιστικά όσο και σαν πρότυπα τα νέα κορίτσια. Για αυτό επιλέχθηκαν η Ζέρβα και η Κυριατζίδου οι οποίες δεν κατάγονται από τον Βόλο όμως μετά από τόσα χρόνια στην πόλη και την ομάδα πλέον θεωρούνται 'βολιώτισσες' και μαζί με τις έμπειρες Ζήτη και Σαρακατσάνη πορευτήκαμε στην Α2. Με χαρά και πολύ συγκίνηση υποδεχθήκαμε την πρόκληση της συμμετοχής στην κορυφαία κατηγορία, την Α1, χωρίς όμως να παρασυρθούμε από τον ενθουσιασμό μας ξεφεύγοντας από τον βασικό σχεδιασμό και την φιλοσοφία μας. Αποκτήθηκαν η Δεληγιάννη κι η Σουλτάνη που κατάγονται από τον Βόλο, καθώς και η νεαρή Ταντουρόφσκα η οποία έχει αγωνιστεί τρεις χρονιές στην Ελλάδα (όλες για τον Ολυμπιακό Βόλου). Ήρθαν πρόσωπα 'γνωστά' ώστε να δυναμώσει η ομάδα χωρίς να χαλάσουν οι ισορροπίες, καθώς επιλέχθηκαν και για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους. Το ρόστερ σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτά των άλλων ομάδων, όμως το ξέραμε, το αποφασίσαμε πως έτσι θα πορευτούμε κι έτσι θα παλέψουμε μέχρι τέλους. Στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις και μόνο".
coach-mike-4

Για τον μακροπρόθεσμο στόχο που υπάρχει στο σύλλογο

"Μακροπρόθεσμος στόχος είναι η ομάδα να γράψει και άλλες λαμπρές σελίδες στο βιβλίο της μεγάλης ιστορίας της στο χώρο του γυναικείου μπάσκετ καθώς έχει κατακτήσει Πρωτάθλημα Ελλάδος (1978), ενώ έχει καταγράψει και συμμετοχή στην Ευρώπη (1993). Από εκεί και πέρα θέλουμε να αναδειχθούν κι άλλες αθλήτριες από τη Μαγνησία και σε αυτό πρέπει να σταθώ και στη δουλειά που γίνεται στις υποδομές όπου παλιές δόξες του συλλόγου όπως οι κυρίες Παπαθανασίου, Σατρατζέμη, Ράμμου κάνουν πολύ καλή δουλειά, ενώ υπάρχει και άμεση συνεργασία μεταξύ μας. Επίσης κάτι πολύ σημαντικό που θέλω να σταθώ είναι το γεγονός ότι πέρυσι στην Μαγνησία πραγματοποιήθηκε πρωτάθλημα κορασίδων με συμμετοχή(για πρώτη φορά) 6 ομάδων. Έξι ομάδες πλέον ασχολούνται με τις υποδομές μπάσκετ κοριτσιών και σίγουρα αυτό μόνο με χαρά μας γεμίζει γιατί όλο και περισσότερα νεαρά κορίτσια ασχολούνται με το μπάσκετ αφού υπάρχει σαν 'βιτρίνα' η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου".

coach-mike-3
Για τους φιλάθλους του Βόλου κι αν στηρίζουν την προσπάθεια της ομάδας
"Εδώ και τρία χρόνια αυτό που ζούμε είναι πραγματικά εντυπωσιακό, η προσπάθεια μας κι η σκληρή δουλειά έχει ανταπόκριση, έχει αγκαλιαστεί από τον κόσμο και αυτό φαίνεται κάθε Κυριακή καθώς το γήπεδο είναι κατάμεστο. Αγωνιζόμαστε μπροστά σε γεμάτη κερκίδα και νοιώθουμε πως έχουμε το πιο ένθερμο κοινό από όλες της ομάδες και για αυτό από την πλευρά μας πέρα από όμορφο θέαμα, θέλουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών τους και να τους ανταμείβουμε με νίκες και χαρές καταθέτοντας και την ψυχή μας μέσα στο παρκέ. Πραγματικά νοιώθουμε περήφανοι που είμαστε μέλη μιας τόσο μεγάλης ομάδας αλλά και ευλογημένοι για όσα έχουμε ζήσει αυτά τα τρία χρόνια. Θα πρέπει όμως να σταθώ και στην τεράστια προσπάθεια που κάνουν η διοικούσα επιτροπή με επικεφαλής τον κ.Μεταφτσή που σε συνεργασία με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη κ. Τσεκούρα προσπαθούν να μας στηρίζουν και να βρίσκουν λύσεις. Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι που όλη μέρα τρέχουν για την ομάδα καθώς και τα μέλη της που δουλεύουν σκληρά όλη τη βδομάδα δικαιούνται την στήριξη όλων το φορέων της πόλης και των φίλων του συλλόγου".

Για το γυναικείο μπάσκετ στην Ελλάδα

"Τα τελευταία χρόνια, μέσα στην γενική κρίση που μαστίζει τη χώρα αλλά και τις οικονομικές συγκυρίες, σίγουρα δεν αφήνουν ανεπηρέαστο και το γυναικείο μπάσκετ καθώς δεν υπάρχουν χρήματα. Βέβαια, σαν φύση αισιόδοξο άτομο που είμαι, δεν θα μπορούσα να εκλάβω τις συγκεκριμένες δυσκολίες σαν αποτρεπτικές παρά μόνο σαν κίνητρο. Σαν κίνητρο για την παραγωγή αθλητριών αλλά και την καλύτερη μεταχείριση και προώθηση των δικών μας Ελληνίδων αθλητριών καθώς σαν χώρα έχουμε παράδοση στο μπάσκετ.
Η πρόταση μου θα ήταν ποιοτικότερη δουλειά στις υποδομές αλλά και μεγαλύτερη πίστη στις δικές μας δυνάμεις, τόσο στις Ελληνίδες αθλήτριες αλλά και στους Έλληνες προπονητές που έχουν το ταλέντο και τα φόντα να ανεβάσουν κι άλλο το επίπεδο και το πρεστίζ του Ελληνικού μπάσκετ.
Τέλος να μην ξεχάσω να τονίσω την πολύ καλή δουλειά που γίνεται και στην ομάδα των γυναικών όπου ο κόουτς Δικαιουλάκος μαζί με τις πάρα πολύ ταλαντούχες Ελληνίδες αθλήτριες που έχουμε θα συμμετάσχουν στην τελική φάση του Πανευρωπαικού πρωταθλήματος και θα πρέπει να στηριχθούν από όλους".

πηγή:http://www.sepk.gr/