titloi

15/2/15

Α1 Ελληνικό : Σταμάτη: "Παίζουμε η μία για την άλλη"

Το Ελληνικό επιβλήθηκε του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι της Α1 Γυναικών και μία εκ των πρωταγωνιστριών, η Εβίνα Σταμάτη, εστίασε, μέσω του Sport24.gr, στο κλίμα που υπάρχει εντός των τειχών.

Η κορυφή της Α1 Γυναικών ξεκαθάρισε για τα καλά το μεσημέρι της Κυριακής (15/02). Το Ελληνικό επικράτησε του Παναθηναϊκού (79-61) στο κλειστό της Αργυρούπολης και για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν θα ολοκληρώσει την κανονική περίοδο στην κορυφή της βαθμολογίας.
Μία από τις παίκτριες που έκαναν τη διαφορά για την ομάδα της Ελένης Καπογιάννη ήταν η Εβίνα Σταμάτη. Η 30χρονη γκαρντ με 13 πόντους, 2 ριμπάουντ και 3 ασίστ οδήγησε εκ του ασφαλούς τις συμπαίκτριές της στη 16η φετινή νίκη των νταμπλούχων Ελλάδος.
Μιλώντας στο Sport24.gr στάθηκε στα σημεία που έκριναν την αναμέτρηση, αποκάλυψε ποιο είναι το μεγάλο όπλο της ομάδας τη φετινή σεζόν, ενώ έδωσε το στίγμα της ενόψει της συνέχειας της σεζόν, η οποία περιλαμβάνει τα play offs του πρωταθλήματος, αλλά και το Final Four του Κυπέλλου Γυναικών.
Όλα ξεκίνησαν από την αναμέτρηση που μόλις είχε ολοκληρωθεί "Φάνηκε να είναι ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι, τουλάχιστον στα πρώτα λεπτά", ήταν τα πρώτα λόγια της έμπειρης αθλήτριας, η οποία πρόσθεσε ότι "θεωρώ ότι δεν παίξαμε τόσο καλό μπάσκετ, όσο είχαμε συνηθίσει. Πιστεύω πως ψυχολογικά ήμασταν καλύτερα προετοιμασμένες απ' ότι ο Παναθηναϊκός, γι αυτό καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη αυτή".
Πόσο σημαντική είναι η νίκη αυτή για τις νταμπλούχες Ελλάδος; 
"Σημαίνει πολλά για εμάς. Θέλαμε τη νίκη με διαφορά μεγαλύτερη από τους δύο πόντους γιατί στην πορεία εάν συναντήσουμε τον Παναθηναϊκό θα έχουμε πλεονέκτημα έδρας. Ξέρουμε ότι ο Παναθηναϊκός, μέσα στην έδρα του, είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικός, ο κόσμος τον βοηθάει πάρα πολύ και για εμάς είναι σημαντικό το γεγονός πως πήραμε τη νίκη καλύψαμε τη διαφορά και στα Play offs θα τον έχουμε στην έδρα μας".
Το Ελληνικό είναι ομάδα που συνδυάζει τη νίκη με το καλό μπάσκετ. Ανάμεσα στα δύο τι είναι αυτό που διαλέγει;
 "Σίγουρα το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει, αλλά κι εμείς ερχόμαστε καθημερινά εδώ με σκοπό να απολαμβάνουμε αυτό που κάνουμε. Είμαστε καλή παρέα και θέλουμε να το ευχαριστιόμαστε. Παίζουμε η μία για την άλλη. Έχουμε συνηθίσει να παίζουμε πιο ποιοτικό μπάσκετ. Θεωρώ ότι λόγω και του άγχους μας πήγε πίσω αυτό, αλλά αφού πήραμε τη νίκη όλα είναι καλά".
Η νίκη αυτή τι σημαίνει για τα Play offs που έρχονται; 
"Κάναμε το 2-0, απλώς. Είμαστε χαρούμενες γι' αυτό και σε περίπτωση που βρούμε στην πορεία τον Παναθηναϊκό θα τον έχουμε στην έδρα μας. Αυτό μόνο".
Όσο για τη συνέχεια της σεζόν, η οποία περιλαμβάνει το Final Four του Κυπέλλου Ελλάδος υπογράμμισε "Είμαστε πολύ κοντά. Σε λίγες μέρες θα έχουμε το Final Four του Κυπέλλου. Μέχρι τότε θα έχουμε δουλέψει αρκετά πράγματα και πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμες. Από εκεί και πέρα είμαστε χαρούμενες που πάμε στα Play off έχοντας ολοκληρώσει στην κορυφή γι αυτό. Χαιρόμαστε για όσα έχουμε πετύχει".

πηγή: http://www.sport24.gr/