titloi

11/3/15

Α1 Πρωτέας Βούλας: Λύμουρα: «Θέλω κι άλλους τίτλους…»

Το 2013 ο Πρωτέας Βούλας έγραψε ιστορία όταν έγινε η πρώτη ομάδα που ως αγωνιζόμενη στην Α2 κατηγορία, κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος Γυναικών.
Εκτοτε, έχει αλλάξει επίπεδο… Διαθέτει στο ρόστερ του πρωτοκλασάτες παίκτριες, πρωταγωνιστεί στην Α1 και δεν θα μπορούσε ο στόχος του στο προσεχές φάιναλ φορ της Γλυφάδας να είναι κάτι λιγότερο από την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της χρονιάς.

Η διεθνής γκαρντ, Λολίτα Λύμουρα, έχει φορέσει το εθνόσημο σε όλες τις ηλικιακές βαθμίδες, από το 2002 είναι βασικό στέλεχος της Εθνικής Γυναικών και έχει πανηγυρίσει ένα triple crown (2009-10: Αθηναϊκός), δύο νταμπλ (2006-07: Εσπερίδες, 2010-11: Αθηναϊκός) και ένα Κύπελλο Ελλάδος (2007-08 Εσπερίδες). Παρόλα αυτά θέλει όσο τίποτα να προσθέσει μια ακόμη Κούπα στην πλούσια συλλογή της, πανηγυρίζοντας τον πρώτο της τίτλο με την φανέλα του Πρωτέα. Και για να τα καταφέρει, η ομάδα της θα πρέπει σε πρώτη φάση να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ελληνικού.




-Εχεις πανηγυρίσει πολλούς τίτλους στην καριέρα σου, ωστόσο, αν τα καταφέρει η ομάδα σου στο φετινό φάιναλ φορ θα είναι ο πρώτος σου με τον Πρωτέα. Το γεγονός αυτό αποτελεί εξτρά κίνητρο για εσένα;
 
«Όσους πιο πολλούς τίτλους κατακτάς, τόσους ακόμα περισσότερους θέλεις. Όταν πήρα πέρυσι μεταγραφή στον Πρωτέα είχαμε ως στόχο να κατακτήσουμε έναν τίτλο. Την σεζόν που πέρασε δεν τα καταφέραμε, τώρα όμως έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη ευκαιρία».
 
-Είσαι από τις πιο έμπειρες παίκτριες της ομάδας σου με πολλούς και σημαντικούς τίτλους στην καριέρα σου. Παρόλα αυτά υπάρχει άγχος και πίεση;
 
«Πάντα υπάρχει άγχος και πίεση σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις, όμως, εγώ προτιμώ να το λέω δημιουργικό άγχος. Αλλωστε πρέπει πάντα να βλέπουμε την θετική πλευρά. Η αρνητική είναι να κάθεσαι στον πάγκο και να μην μπορείς να βοηθήσεις. Αυτό το λέω για την συμπαίκτριά μου την Όλγα Χατζηνικολάου με την οποία έχουμε πανηγυρίσει παρέα πέντε Κύπελλα στο παρελθόν, με τις Εσπερίδες και τον Αθηναϊκό. Είναι η μεγάλη άτυχη της διοργάνωσης, καθώς λόγω τραυματισμού δεν θα μπορέσει να δώσει το παρών».

 
-Όταν η κληρωτίδα έφερε στον ημιτελικό αντίπαλους τον Πρωτέα με το Ελληνικό, πολλοί έκαναν λόγο για πρόωρο τελικό. Συμφωνείς; Θεωρείς πως ο νικητής του συγκεκριμένου ζευγαριού θα είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου;
 
«Είναι γεγονός πως αυτός ο αγώνας θα μπορούσε να ήταν τελικός… Είναι επίσης γεγονός πως ο νικητής της δικής μας αναμέτρησης θα ‘κουβαλήσει’ τον τίτλο του φαβορί στον τελικό, όμως, τα παιχνίδια δεν κερδίζονται στα χαρτιά, αλλά στο γήπεδο. Όλα αυτά δεν μετράνε, ειδικά σε έναν αγώνα όπως αυτός που κρίνεται ένας τίτλος».
 
-Ποιο θεωρείς πως είναι το μεγάλο ατού του Ελληνικού;
 
«Tο δυνατό σημείο του ελληνικού είναι το πλήρες ρόστερ που έχει. Το μεγάλο του όπλο είναι η δυνατή του άμυνα που μέσα από αυτή βγάζει αιφνιδιασμούς και πετυχαίνει εύκολα καλάθια. Επίσης, στο ρόστερ της βρίσκεται η καλύτερη ξένη παίκτρια του πρωταθλήματος, η Τζόνσον, η οποία  που κάνει πολύ καλή δουλεία και στις δυο πλευρές του γηπέδου...».

 
-Ποιο είναι το δικό σας δυνατό σημείο;
 
«Στο διάστημα της διακοπής από το τέλος της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος που μεσολαβεί μέχρι το φάιναλ φορ, ο κόουτς είχε τον χρόνο και την ευκαιρία να βάλει τις δικές του πινελιές και να αλλάξουμε κάποια πράγματα στο παιχνίδι μας. Σίγουρα έχουμε και εμείς κάποια «δυνατά» χαρτιά, όμως προτιμώ να μην μιλήσω για αυτά, αλλά να τα βγάλουμε στο γήπεδο».α