titloi

15/3/15

Μικρός Τελικός :Κύπελλο Γυναικών: Πρωτέας Β.-Τερψιθέα 81-51 (δηλώσεις)


Κύπελλο Γυναικών: Πρωτέας Β.-Τερψιθέα 81-51 

 

Ο Πρωτέας Βούλας επιβλήθηκε 81-51 της Τερψιθέας στην αναμέτρηση για την τρίτη θέση στο finalfourτου Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών, που ολοκληρώνεται σήμερα στο ΔΑΚ Γλυφάδας "Μ. Λιούγκας".

Η Τερψιθέα με την απουσία της Πέπης Βαλέτα (ο Πρωτέας Βούλας αγωνίστηκε με τη δεδομένη απουσία της Όλγας Χατζηνικολάου) έμεινε κοντά στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο. Ο Πρωτέας προηγήθηκε 25-15 στο πρώτο δεκάλεπτο, η Τερψιθέα πλησίασε (31-25, 13'13''), για να κλείσει το πρώτο ημίχρονο στο +11 (41-30). Η τρίτη περίοδος ανήκε στον Πρωτέα, ο οποίος άνοιξε το ρυθμό, ήταν εύστοχος από τα 6μ75 και έφτασε στο +20 (52-32, 25'40'')  και λίγο πριν λήξει η αναμέτρηση στο +30 (81-51), που ήταν και το τελικό σκορ.






Πρωτέας Β.-Τερψιθέα 81-51

Διαιτητές: Παπαφωτίου, Αντωνίου, Γιακείμη
Δεκάλεπτα: 25-15, 41-30, 61-40, 81-51
Πρωτέας Β. (Κτιστάκης): Τσιχλάκη 3, Λύμουρα 2 (7α), Κίτσιου 2, Μπαρπερίδου 2, Κολλάτου 8, Σπυριδοπούλου 3, Σωτηρίου 2 (3κλ), Νικολοπούλου 13, Μαντά 6, Φασούλα 12, Αναστασοπούλου 4, Μπράβαρντ 24 (11ρ)
Τερψιθέα (Παπασπυριδάκος): Πολίτη, Γιαννοπούλου, Αξιοπούλου 11 (11α), Ισκιόγλου 11, Στεφάνου 4, Ουίλιαμς 19 (8ρ), Αγκάνη, Σπηλιώτη 6, Τζάρου

Μικρός Τελικός: Δηλώσεις παικτριών 

 

Η Λολίτα Λύμουρα και η Μαριάννα Αξιοπούλου μίλησαν για το Μικρό Τελικό του 16ου Final Four του Κυπέλλου Γυναικών. 

Λολίτα Λύμουρα (παίκτρια Πρωτέα Βούλας): «Θέλω να ευχαριστήσω την Ομοσπονδία και το Δήμο Γλυφάδας. Είναι μια διοργάνωση πολύ ωραία. Αξίζουν συγχαρητήρια στο Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου και τον μπασκετάνθρωπο Περικλή Δορκοφίκη. Ήταν όλα άψογα. Όσον για τη δική μας θέση δεν μπορούμε να κρυφτούμε. Ο στόχος μας ήταν το Κύπελλο δεν τα καταφέραμε και δεν παίξαμε καλά για να κερδίσουμε το Ελληνικό. Από εκεί και πέρα αγωνιστήκαμε στον Μικρό Τελικό. Κατά τη γνώμη μου είναι ένα ματς που δεν έχει νόημα γιατί αν δεν είσαι πρώτος στο Κύπελλο δεν σημαίνει τίποτα. Παρόλα αυτά παίξαμε, ευχαριστηθήκαμε, αγωνίστηκαν και οι νεαρές και έδειξαν ότι έχουν μέλλον».



Μαριάννα Αξιοπούλου (Παίκτρια Τερψιθέας Γλυφάδας): «Τελείωσε η διοργάνωση και τελείωσε νομίζω με πολύ άσχημο τρόπο για εμάς. Όχι γιατί χάσαμε και βγήκαμε τέταρτες, αλλά γιατί διασυρθήκαμε. Ήταν κάτι που δεν έπρεπε να επιτρέψουμε να γίνει, ωστόσο, φάνηκε ότι δεν είχε άλλα ψυχικά αποθέματα η ομάδα, πέρα από λύσεις, από τη στιγμή που δεν έπαιξε η Πέπη Βαλέτα και η Ελένη Σύρρα. Ξέραμε ότι πηγαίναμε σε μια αποστολή αυτοκτονίας πέντε άτομα ουσιαστικά. Η χρονιά κάπου εδώ τελειώνει για εμάς. Έχουμε έναν αγώνα με τον Πρωτέα την  άλλη εβδομάδα που δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Είχαμε πολλά προβλήματα και δυσκολίες όλη τη χρονιά και θα ήθελα να πω ένα ευχαριστώ στις συμπαίκτριές μου και στο προπονητικό τιμ».

Μικρός τελικός: Οι δηλώσεις των προπονητών 

 

Ο προπονητής του Πρωτέα Βούλας, Γιάννης Κτιστάκη και της Τερψιθέας, Στέφανος Παπασπυριδάκος έκαναν τον απολογισμό της παρουσίας των ομάδων τους στο 16ο FinalFour μετά το τέλος του μικρού τελικού…

Γιάννης Κτιστάκης: «Η αλήθεια είναι ότι φεύγουμε με μια πικρία, γιατί δεν το κρύβουμε ο Πρωτέας ήρθε με στόχο να περάσει στον τελικό. Ξέραμε πως θα είναι δύσκολο γιατί είχαμε απέναντί μας είχαμε μια πολύ καλή ομάδα. Από το παιχνίδι του τελικού δεν έμεινα ευχαριστημένος, αλλά σήμερα ήταν ένας αγώνας που μας επέτρεψε να δώσουμε την ευκαιρία σε νέες αθλήτριες να παίξουν, να αποδείξουν τι μπορούν να κάνουν και να πάρουν εμπειρίες. Το κέρδος για εμάς, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα είναι αυτό ακριβώς, η παρουσία των νέων κοριτσιών και οι εμπειρίες που απέκτησαν. Εχουμε μπροστά μας τα πλει οφ. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε την ομάδα ετοιμοπόλεμη ώστε να διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί».


Στέφανος Παπασπυριδάκος: «Το παιχνίδι δεν χρίζει κριτικής. Μας έλειπαν δύο βασικές παίκτριες της ομάδας. Δόθηκε η ευκαιρία και στον Πρωτέας Βούλας και σε εμάς αργότερα να χρησιμοποιήσουμε νεαρά κορίτσια για να πάρουν την παρθενική τους συμμετοχή στο φάιναλ φορ. Εμείς και βάσει βαθμολογίας ήμασταν το αουτσάιντερ, όμως, η αλήθεια είναι πως στενοχωρηθήκαμε λίγο στον ημιτελικό γιατί η ομάδα ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και παίζαμε μέσα στην έδρα μας. Εκεί κρίθηκε και όλο το θέμα, στην ψυχολογία. Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε και μπορούσαμε. Αλλά συνολικά είναι μια χρονιά που το πρόσημο είναι θετικό γιατί η ομάδα παρέμεινε στην κατηγορία, κάτι που ήταν ο βασικός μας στόχος, συμμετείχαμε για πρώτη φορά σε φάιναλ φορ Κυπέλλου οπότε κλείνουμε χαρούμενοι την χρονιά».