titloi

11/3/15

A1 Ελληνικό: Π.Παπαμιχαήλ: «Ελπίζω να χαμογελάμε την Κυριακή»

Να επαναλάβει την περσινή επιτυχία θα επιδιώξει το Ελληνικό στο φετινό Final Four του Κυπέλλου.
Σε έναν ημιτελικό που φαντάζει… τελικός απέναντι στον Πρωτέα Βούλας θέλει να κάνει το πρώτο βήμα. Η κατάκτηση του τροπαίου, πάντως, είναι ο μεγάλος στόχος της ομάδας, όπως τονίζει η Πέλη Παπαμιχαήλ, υπογραμμίζοντας ότι δυνατό σημείο για το Ελληνικό θα είναι η άμυνά του.  



-Ποιες είναι οι προσδοκίες της ομάδας σου από τη συμμετοχή της στο Final Four του Κυπέλλου Γυναικών;
«Νομίζω ότι θα κρυβόμασταν πίσω από το δάχτυλό μας αν λέγαμε ότι δεν πηγαίνουμε για την κατάκτηση του Κυπέλλου. Αυτός είναι ο στόχος μας. Γι’ αυτό, άλλωστε, προετοιμαζόμαστε και ελπίζω να χαμογελάμε την Κυριακή το απόγευμα».

-Ποιο θα είναι κατά τη γνώμη σου, το δυνατό σημείο στο οποίο θα βασιστεί το Ελληνικό ενόψει αυτής της διοργάνωσης;
«Ο ημιτελικός με τον Πρωτέα Βούλας είναι το πρώτο μας εμπόδιο. Θα βασιστούμε στην άμυνά μας. Είμαστε 12 παίκτριες που με συνεχές ροτέισον μπορούμε να μένουμε φρέσκιες στο παιχνίδι. Δηλαδή στην κακή μέρα της μίας αθλήτριας υπάρχει πάντα κάποια άλλη που θα μπει και θα καλύψει την όποια αδυναμία». 

-Τι είναι αυτό που πρέπει να προσέξετε στο ματς με τον Πρωτέα;
 «Είναι ένα παιχνίδι  δίχως αύριο για μας, αλλά και για τον αντίπαλο. Είναι ματς που αν κάνεις λάθος δεν μπορείς να το διορθώσεις. Οπότε από την αρχή πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένες και να δώσουμε έμφαση και στις λεπτομέρειες».
-Θεωρείς ότι είναι έτοιμη η ομάδα σου να πετύχει και φέτος την κατάκτηση του νταμπλ;
«Η επανάληψη μιας τόσο μεγάλης επιτυχίας είναι πιο δύσκολο να επιτευχθεί. Εννοείται ότι στοχεύουμε στο νταμπλ και οι δυσκολίες μας κάνουν να θέλουμε να ανταποκριθούμε όσο γίνεται καλύτερα σε αυτό. Ο τίτλος του φαβορί δίνεται από τους έξω, δεν έχουμε, βέβαια, πρόβλημα με αυτό, αλλά θέλουμε να το αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο».

-Πώς βλέπεις τη φετινή διοργάνωση του Final Four;
«Την επαρχία την αγαπάμε γιατί πάντα κάνει επιτυχημένες διοργανώσεις. Αλλά και στην Αθήνα υπάρχει μεγάλο μπασκετικό κοινό. Ελπίζω να έχει κόσμο το γήπεδο και είναι ιδιαίτερα σημαντικό που η διοργάνωση θα καλυφθεί από την τηλεόραση. Εύχομαι ο κόσμος που αγαπάει το γυναικείο μπάσκετ να μην μείνει στα σπίτια του και να έρθει στο κλειστό της Γλυφάδας όπου θα παρακολουθήσει τέσσερα συναρπαστικά ματς».