titloi

27/3/15

A2 Βορρά: Ν.Δουβίτσας: «Ερχόμαστε για να μείνουμε στην Α1 Γυναικών»

στορία έγραψε την περασμένη Κυριακή η Νίκη Λευκάδας. Εξασφάλισε την άνοδό της στην Α1 Γυναικών μετά από μια εξαιρετική παρουσία στο πρωτάθλημα της Α2 (2ος Όμιλος) και ετοιμάζεται για πρώτη φορά να ανοίξει τα φτερά της στην κατηγορία των μεγάλων.
 Ο προπονητής της ομάδας Νίκος Δουβίτσας μίλησε για τη φετινή προσπάθεια τονίζοντας ότι η Νίκη Λευκάδας έρχεται στην Α1 για να παραμείνει.


Η Νίκη Λευκάδας δυο αγωνιστικές πριν από το τέλος εξασφάλισε και μαθηματικά την άνοδο της στην Α1 κατηγορία. Ήταν κάτι το οποίο περιμένατε;
«Εμείς στήσαμε την ομάδα το καλοκαίρι για να ανέβει στην Α1 Γυναικών και αυτός ήταν ο αποκλειστικός μας στόχος. Ενισχυθήκαμε με κορίτσια εκτός Λευκάδας και βάλαμε ως πρώτη προτεραιότητα τον τίτλο. Είναι μεγάλη επιτυχία για το νησί της Λευκάδας ότι πήραμε το πρωτάθλημα».
Τι πιστεύετε ότι είχε παραπάνω η ομάδα σας και κατάφερε να πετύχει το στόχο της;
«Εμείς πιστεύω ότι καταφέραμε την άνοδο για δύο λόγους. Από την περίοδο της προετοιμασίας μέχρι και τώρα δεν πάψαμε να δουλεύουμε σκληρά στο γήπεδο, παίκτριες και προπονητές. Οι αθλήτριές μας έβαλαν πάνω απ’ όλα το μπάσκετ. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι σοβαρές παίκτριες που είχαμε φέρει εκτός νησιού, να δώσουν το κίνητρο και στις Λευκαδίτισσες να δουλέψουν σωστά και πειθαρχημένα. Είμαστε μια οικογένεια και αυτό μέτρησε στην επίτευξη του στόχου μας».
Στην πορεία φαντάζομαι δεν ήταν όλα ρόδινα. Τι δυσκολίες αντιμετωπίσατε;
«Οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε σαν ομάδα δεν ήταν οικονομικές, όπως ακούμε συνήθως. Η διοίκηση αντεπεξήλθε με κάθε τρόπο πάνω σε αυτό το κομμάτι. Είχαμε, όμως,  προβλήματα τραυματισμών στη διάρκεια της χρονιάς, ωστόσο, λόγω της καλής οργάνωσης της διοίκησης σε όλα τα επίπεδα αυτά λύνονταν γρήγορα μέσα από γιατρούς και φυσικοθεραπευτές».
Η τοπική κοινωνία τι ρόλο έπαιξε στη φετινή σας προσπάθεια;
«Ο κόσμος μπορεί να μην γέμιζε το γήπεδο σε κάθε αγώνα, αλλά συμβάλλοντας με χορηγίες ήταν πολύτιμη η βοήθειά του την ομάδα. Στο τελευταίο ματς με τους Τιτάνες Δράμας το γήπεδο ήταν γεμάτο. Η τοπική κοινωνία είναι δίπλα μας οικονομικά, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό».
Ποιοι είναι οι στόχοι σας ενόψει της νέας σεζόν;
«Η Νίκη Λευκάδας έρχεται στην Α1 Γυναικών για να παραμείνει. Αυτός είναι και ο στόχος μας. Θέλουμε να έχουμε μια αξιοπρεπή παρουσία και να καταφέρουμε κρατήσουμε και το κόσμο στο γήπεδο. Δεν θέλουμε να είμαστε μια φωτοβολίδα στην Α1 κατηγορία, αλλά να καθιερωθούμε».