titloi

14/3/15

Κύπελλο Γυναικών:Τα αποτελέσματα των ημιτελικών -Δηλώσεις






Αναγέννηση ΝΡ-Τερψιθέα 61-56

Η Αναγέννηση ΝΡ αν και βρέθηκε να χάνει με 15 πόντους στα μισά της δεύτερης περιόδου, σφράγισε το εισιτήριό της για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών, με το 61-56 επί της Τερψιθέας Γλυφάδας στον πρώτο ημιτελικό του FinalFour.
Η αστοχία σημάδεψε τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Η πρώτη ομάδα που φάνηκε να βρίσκει ρυθμό ήταν η Τερψιθέα, η οποία προηγήθηκε και δημιούργησε σταδιακά μια διαφορά που έφτασε σε διψήφιο αριθμό (7-17, 9'15'') και στη συνέχεια ως το +15 (12-27, 14'45''). Ως το σημείο αυτό η Αναγέννηση μετρούσε 3/27 σουτ, ευστοχώντας στο πρώτο τρίποντο στο 15' με τη Ναυσικά Σταυρίδου για το 15-27. Ήταν το σημείο στο οποίο η ομάδα της Θεσσαλονίκης φάνηκε να "ξυπνά", άνοιξε το ρυθμό, βρήκε εύστοχα σουτ και άρχισε να "ροκανίζει" τη διαφορά ως το 28-31 με το οποίο έκλεισε το πρώτο ημίχρονο.
Η Αναγέννηση έφτασε στο +5 (40-35, 27'), η Τερψιθέα έκανε το δικό της μικρό σερί και με ένα 5-0 διαμόρφωσε το 40-40 (28'15''). Η τρίτη περίοδος έκλεισε 45-41 και με την επιστροφή στον αγώνα η διαφορά έφτασε στο +6 (47-41, 30'40''). Hομάδα της Γλυφάδας ισοφάρισε με ¨γκολ φάουλ" από την Μαριάννα Αξιοπούλου (49-49, 35'), αλλά η Αναγέννηση είχε έτοιμη την απάντηση με σουτ τριών πόντων (52-49, 35'20''). Με ένα λεπτό να υπολείπεται η Αναγέννηση φάνηκε να πατάει πιο σταθερά στο παρκέ (59-53), αλλά ένα τρίποντο της Ελίνας Ισκιόγλου οδήγησε στο 59-56 με 10'' για τη λήξη της αναμέτρησης. Τη νίκη για την Αναγέννηση σφράγισε με δύο ελεύθερες βολές η Ναυσικά Σταυρίδου που διαμόρφωσε το τελικό 61-56.
Διαιτητές: Τσαρούχα, Καρδάρης, Γιακείμη
Δεκάλεπτα: 7-19, 28-31, 45-41, 61-56
Αναγέννηση ΝΡ (Καφαντάρη): Παπαβασιλείου 8, Γράψα, Μούρτου 2, Σταυρίδου 17 (7α), Βασιλειάδου 6, Μουλή 9, Σκιαδοπούλου 8 (10ρ), Λόγκαν 11 (12ρ.)
Τερψιθέα Γλ (Παπασπυριδάκος): Βαλέττα 7 (12ρ), Σύρρα, Αξιοπούλου 12 (9α), Ισκιόγλου 17, Στεφάνου, Ουίλιαμς 16 (10ρ), Σπηλιώτη 4

Αναγέννηση ΝΡ - Τερψιθέα: Δηλώσεις


Ελένη Καφαντάρη (Προπονήτρια Αναγέννησης Νέου Ρυσίου): «Πράγματα τα οποία σαν ομάδα μπορούσαμε να κάνουμε καλά δεν τα βγάλαμε καθόλου στο πρώτο ημίχρονο.
 Από τη στιγμή που τα κάναμε, βγάζοντας και πάθος μπορέσαμε και αντεπεξήλθαμε. Ήμασταν σίγουρα αγχωμένες, καθώς είμαστε πρώτη φορά σε FinalFour. Θέλαμε να είμαστε στον τελικό. Αυτό που μας προβλημάτισε ήταν στο πρώτο ημίχρονο, είχαμε άγχος, αλλά όσο περνούσε η ώρα γινόμασταν καλύτερες. Έχουμε έρθει προετοιμασμένες και για τις τρεις ομάδες. Θα δουλέψουμε λίγο παραπάνω αύριο και πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι για μια καλύτερη εμφάνιση από τη σημερινή στον τελικό».
Ναυσικά Σταυρίδου (Παίκτρια Αναγέννησης Νέου Ρυσίου): «Για την ομάδα της Αναγέννησης αυτή είναι μια ιστορική στιγμή. Ακόμα δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει ότι είμαστε στον τελικό. Το ματς ήταν ντέρμπι και στο μπάσκετ όλα μπορούν να γίνουν. Είμαστε πολύ χαρούμενες, τρισευτυχισμένες, θα έλεγα, για αυτή την επιτυχία και στον τελικό θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Στο πρώτο ημίχρονο δεν είμαστε καλές, αλλά ανακάμψαμε και η άμυνά μας ήταν αυτή που μας έδωσε ψυχολογία. Στο τέλος ήμασταν πιο τυχερές, πιο εύστοχες και κερδίσαμε. Στον τελικό θα είναι πολύ δύσκολο το έργο μας, θα παλέψουμε, αλλά είμαστε χαρούμενες που έχουμε φτάσει ως εδώ».
Μαρία Παπαβασιλείου (παίκτρια Αναγέννησης Νέου Ρυσίου): «Είναι η παρθενική μας συμμετοχή σε FinalFourκαι πήγαμε στον τελικό. Δουλέψαμε πάρα πολύ σκληρά και το θέλαμε πολύ. Στην αρχή δεν ήμασταν καλές, αλλά στη συνέχεια ρόλαρε η ομάδα. Πανηγυρίζουμε μέχρι σήμερα το βράδυ και από αύριο κοιτάμε τελικό. Είναι εμπειρία ζωής το FinalFour, θα το χαρούμε. Είμαστε χαρούμενες, αφού μπήκαμε στα μετάλλια. Από εδώ και πέρα ό,τι γίνει».
Στέφανος Παπασπυριδάκος (Προπονητής Τερψιθέας Γλυφάδας):  «Το παιχνίδι κρίθηκε στις βιαστικές επιλογές που κάναμε, όσον αφορά στην επίθεσή μας, στο δεύτερο ημίχρονο. Ήμασταν πολύ βιαστικοί και δεν κάναμε αυτά που έπρεπε να κάνουμε. Για εμάς ήταν η πρώτη φορά που δώσαμε το παρών σε μια τέτοια διοργάνωση και όπως είναι λογικό το γεγονός αυτό από μόνο του γεμίζει με άγχος τις παίκτριες. Παρόλα αυτά προσπαθήσαμε να ανταπεξέλθουμε στο παιχνίδι, αν και όπως φάνηκε στο παρκέ δεν ήμασταν αυτοί που μπορούσαμε να είμαστε. Και θεωρώ πως εκεί κρίθηκε στο παιχνίδι, στις δικές μας επιλογές. Ο απολογισμός μας είναι θετικός έτσι και αλλιώς. Άλλωστε ο δικός μας φετινός στόχος ήταν η παραμονή στην κατηγορία. Ήρθαμε με στόχο να χαρούμε την διοργάνωση. Θα θέλαμε επειδή είναι η έδρα μας να πάμε και σε έναν τελικό. Είχαμε κόσμο και αυτό είναι θετικό. Ο απολογισμός είναι θετικός και αν δεν είχαμε και κάποια εξωαγωνιστικά προβλήματα, ίσως να είχαμε και καλύτερη τύχη στον ημιτελικό».

ΑΕ Σουρμένων Ελληνικού-Πρωτέας Β. 62-50



Η ΑΕ Σουρμένων Ελληνικού θα αναμετρηθεί με την Αναγέννηση Νέου Ρυσίου στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών.
Επιβλήθηκε 62-50 του Πρωτέα Βούλας στον δεύτερο ημιτελικό του FinalFourπου διεξάγεται στο ΔΑΚ Γλυφάδας "Μ. Λιούγκας".
Εντυπωσιακό ήταν το Ελληνικό στα πρώτα λεπτά. Έφτασε στο 11-0 (5') με τον Πρωτέα Βούλας να ευστοχεί για πρώτη φορά στο 6'30'' με τη Λολίτα Λύμουρα για το 11-2. Το Ελληνικό κράτησε το προβάδισμα με το πρώτο δεκάλεπτο να κλείνει 17-9 και τη Λικέντρα Τζόνσον να έχει σημειώσει ήδη 11 πόντους. Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Πρωτέας έγινε πιο επιθετικός, μείωσε τη διαφορά, φτάνοντας από το 21-11 (12'15'') στο 21-15 (13'20'') με τη Μαριέλλα Φασούλα. Η απάντηση ήταν άμεση με την Τάνια Χαλιβέρα να ευστοχεί για τρεις πόντους και το 24-15 (15'). Ο Πρωτέας αντέδρασε στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, το οποίο έκλεισε 26-21.
Ο αγώνας συνέχισε στον ίδιο ρυθμό το πρώτο δίλεπτο της τρίτης περιόδου. Με το Ελληνικό να έχει τον πρώτο λόγο και τον Πρωτέα να προσπαθεί να πλησιάσει και να απειλήσει. Το 26-22 (20'35'') όμως,  έγινε 36-22 (25')  με ένα 10-0 με την Ελένη Καπογιάννη να βλέπει τις παίκτριές της να κυριαρχούν, φτάνοντας ως το +20 (44-24, 29'). Ο Πρωτέας μείωσε στους 16 (46-30) αλλά δύο γρήγορα τρίποντα από το Ελληνικό οδήγησαν τη διαφορά στο +22 (52-30, 31'). Ο Πρωτέας μείωσε (54-42, 36'35''), αλλά δεν μπόρεσε να κάνει κάτι περισσότερο με το Ελληνικό να παίρνει τη νίκη με το τελικό 62-50 και να δίνει ραντεβού στον τελικό της διοργάνωσης με την Αναγέννηση Νέου Ρυσίου την Κυριακή 15 Μαρτίου στις 17.00 (NEPITPlus).




Διαιτητές: Ανδρικόπουλος, Σκούτας, Διμπινούδης
Δεκάλεπτα: 17-9, 26-21, 46-28, 62-50
ΑΕ Σουρμένων Ελληνικό (Καπογιάννη): Παπαμιχαήλ 8, Σταμάτη 12, Καλογήρου 2, Κοσμά 5, Μαγκλάρα (3α), Μπαλτά, Νικολαϊδου, Χαλιβέρα 17, Τζόνσον 15 (16ρ, 4κλ), Μπόνη 3, Φουράκη Β, Φουράκη Στ.
Πρωτέας Β. (Κτιστάκης): Θεοδώρου, Λύμουρα 6 (4α), Κίτσιου 2, Μπαρμπερίδου, Κολλάτου, Σπυριδοπούλου 13 (8ρ, 4α), Σωτηρίου 5 (4κλ), Νικολοπούλου 12, Μαντά 4, Φασούλα 6, Αναστασοπούλου, Μπράβαρντ 2

ΑΕ Σουρμένων Ελληνικού-Πρωτέας Β.: Δηλώσεις

Ελένη Καπογιάννη (Προπονήτρια ΑΕ Σουρμένων Ελληνικού): «Δεν ήταν εύκολη η νίκη. Για να τα καταφέρουμε ήθελε συγκέντρωση και στα 40 λεπτά του αγώνα. Πετύχαμε τον πρώτο μας στόχο, δηλαδή να είμαστε στον τελικό, χάρη στην άμυνά μας.
 Στο τέλος δεχτήκαμε κάποια φτηνά καλάθια και αν χαλαρώσεις ο αντίπαλος δεν συγχωρεί. Όσον αφορά στον τελικό, η Αναγέννηση Νέου Ρυσίου είναι μια αθλητική ομάδα. Ο αγώνας θα είναι διαφορετικός. Έχουμε μια μέρα να προετοιμαστούμε. Θεωρώ ότι κλειδί θα είναι και πάλι η άμυνά μας».  
Εβίνα Σταμάτη (Παίκτρια ΑΕ Σουρμένων Ελληνικού): «Ξεκινήσαμε νευρικά, ήμασταν μπροστά, αλλά είχαμε νευρικότητα και μας έλειπε η ποιότητα. Η άμυνά μας είναι το ατού μας και δίνει ώθηση στην επίθεση μας κάθε φορά. Νομίζω ότι αυτή ήταν η διαφορά που είχαμε με τον Πρωτέα και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένες γι’ αυτό το αποτέλεσμα. Μας μένει μια μέρα για να προετοιμαστούμε για το ματς με την Αναγέννηση Νέου Ρυσίου. Είναι μια ομάδα με πολύ αθλητικές παίκτριες που αρέσκονται στο ελεύθερο παιχνίδι. Μπορεί στα χαρτιά να θεωρούμαστε φαβορί, αλλά  είναι ένα ματς "όλα ή τίποτα". Είναι ένας τελικός και χρειάζεται προσοχή. Εμείς θα έρθουμε με την ίδια φιλοσοφία που αντιμετωπίζουμε κάθε παιχνίδι και ευχόμαστε να επαναλάβουμε τον περυσινό θρίαμβο».
Γιάννης Κτιστάκης (Προπονητής Πρωτέας Βούλας): «Στο τρίτο δεκάλεπτο δεν αντέξαμε την πίεση του Ελληνικού και δεχτήκαμε κάποια εύκολα καλάθια. Είχαμε πολλά χαμένα ριμπάουντ και μεγάλη αστοχία στα τρίποντα. Ήμασταν σε κακή μέρα και η άμυνα του Ελληνικού μας δημιούργησε προβλήματα, ενώ οι παίκτριες του αντιπάλου εκμεταλλεύτηκαν τα δικά μας λάθη».