titloi

15/3/15

Σ.Κλιγκοπούλου: «Αξέχαστη η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Tη δική της ιστορία στο χώρο του γυναικείου μπάσκετ έχει γράψει η Σοφία Κλιγκοπούλου. Η επί σειρά ετών αρχηγός της εθνικής ομάδας θα τιμηθεί σήμερα για την προσφορά της στο άθλημα στο πλαίσιο του 16ου Final Four του Κυπέλλου Γυναικών που διεξάγεται στο ΔΑΚ Γλυφάδας «Μ.Λιούγκας».
 Η Κλιγκοπούλου μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ για τις μεγάλες στιγμές που έζησε ως αθλήτρια, συμβουλεύει τα νέα κορίτσια, ενώ μιλάει και για τον σημερινό τελικό.




Τι είναι αυτό που σου έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη σου από την πολυετή καριέρα σου;
«Αναμφισβήτητα αυτό που δεν θα ξεχάσω ποτέ είναι η συμμετοχή στην Ολυμπιάδα του 2004 με την εθνική ομάδα. Ήταν μια τρομερή εμπειρία, τόσο για μένα όσο και για τις συμπαίκτριές μου που αγωνιζόμαστε στην Αθήνα σε μια τέτοια διοργάνωση. Ήταν κάτι που το περιμέναμε χρόνια και θα μου μείνει αξέχαστο. Φυσικά δεν θέλω να παραλείψω και τις τρεις συμμετοχές σε FinalFourευρωπαϊκών Κυπέλλων. Δύο με τον Σπόρτιγκ στην Ευρωλίγκα και μία με τον ΔΑΣΑΛ στο Κύπελλο Ρονκέτι». 


Είσαι η  πρώτη αθλήτρια σε συμμετοχές στην εθνική γυναικών. Τι σημαίνει για σένα αυτή η ομάδα;
«Πάντα είναι μεγάλη τιμή να παίζεις για την εθνική ομάδα και να εκπροσωπείς τη χώρα σου. Πόσω μάλλον να είσαι και αρχηγός. Με την εθνική ομάδα έζησα εξαιρετικές στιγμές που θα τις θυμάμαι για πάντα. Αποτελεί ένα μεγάλο και ξεχωριστό, θα έλεγα, κεφάλαιο στην καριέρα μου και ήταν χαρά μου να υπηρετώ το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα».


Τι έχεις να συμβουλεύσεις  τα νέα κορίτσια που θέλουν να ασχοληθούν με το μπάσκετ;
«Χρειάζεται πολλή δουλειά και προσπάθεια. Δεν αρκούν μόνο οι δύο ώρες προπόνησης στο παρκέ ακόμη και αν είναι κάποια μεγάλο ταλέντο. Μια καλή παίκτρια μπάσκετ θα πρέπει ταυτόχρονα να είναι και εξαιρετική αθλήτρια. Μόνο έτσι θα μπορέσει κάποια να φτάσει σε υψηλό επίπεδο και να κάνει το κάτι παραπάνω στην καριέρα της».


Πως βλέπεις το φετινό Final Four του Κυπέλου Γυναικών;
«Είναι μια ωραία διοργάνωση και στους ημιτελικούς είδαμε καλό μπάσκετ. Θεωρώ ότι είναι θετικό που οι αγώνες φέτος γίνονται στην Αθήνα και θα μπορέσει αρκετός κόσμος να τους παρακολουθήσει. Το κλειστό της Γλυφάδας, άλλωστε, έχει μεγάλη χωρητικότητα. Όσον αφορά στον τελικό, αν δει κανείς την εικόνα των δύο ομάδων φέτος φαβορί είναι το Ελληνικό. Όταν όμως ξεκινήσει ο αγώνας όλα αυτά ξεχνιούνται. Η Αναγέννηση Νέου Ρυσίου έχει δείξει ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο και είναι ικανή για την έκπληξη. Πιστεύω ότι θα δούμε έναν ωραίο τελικό».