titloi

18/4/15

Α1 τελικοί playoff: Κοσμά vs Κυριακοπούλου μιλούν στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ

Στο πιο κρίσιμο σημείο του βρίσκεται το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών, καθώς αύριο αρχίζουν οι τελικοί των play off. Στο κλειστό Αργοναυτών στην Αργυρούπολη  (2μ.μ.) το Ελληνικό θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στην πρώτη πράξη των μεταξύ τους αναμετρήσεων με την σειρά να είναι 1-1 στις νίκες (από την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος).
Η Αφροδίτη Κοσμά και η Σοφία Κυριακοπούλου μιλούν στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ για τους τελικούς με τον τίτλο να κρίνεται στις τρεις νίκες. Μπορεί το Ελληνικό να έχει το πλεονέκτημα της έδρας , αλλά οι μάχες αναμένεται να είναι μεγάλες με τις δύο ομάδες να θέλουν να παρουσιάσουν τον καλύτερό τους εαυτό στο παρκέ.


Υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί σε αυτή τη σειρά των τελικών;
Α.Κοσμά:  «Αν θεωρήσουμε ότι το πλεονέκτημα της έδρας σε χρήζει φαβορί τότε θεωρούμαστε εμείς το φαβορί. Αλλά όπως έδειξε και ο ημιτελικός πότε δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει και οι έδρες σπάνε. Οπότε πρέπει να υπάρχει προσοχή και να ακολουθηθεί το προπονητικό πλάνο. Παράλληλα θα πρέπει να είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση τις μέρες των αγώνων»
Σ. Κυριακοπούλου: «Οι πιθανότητες, κατά τη γνώμη μου, είναι μοιρασμένες. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι έχει ένα μικρό προβάδισμα το Ελληνικό λόγω της πληρότητας του ρόστερ του, αλλά εμείς θα επιδιώξουμε να το διαψεύσουμε και να κάνουμε το μπρέικ»
Τι είναι αυτό που πιστεύετε ότι μετράει σε τέτοια ματς;
Α.Κ. «Η απόλυτη συγκέντρωση κατά τη διάρκεια του ματς, η ψυχολογία και η πίστη ότι η ομάδα σου θα κερδίσει τον αγώνα. Επίσης να είσαι καλύτερος στις λεπτομέρειες που αυτό μεταφράζεται, να πάρεις τα ριμπάουντ, να είσαι εύστοχος στις βολές και να κάνεις τα λιγότερα λάθη»
Σ. Κ. «Σίγουρα καθοριστικός παράγοντας θα είναι ο βαθμός ετοιμότητας σε όλα τα επίπεδα. Θα πρέπει να υπάρχει συγκέντρωση και στα 40 λεπτά του αγώνα και  όποιος  θέλει πιο πολύ τη νίκη θα είναι και αυτός που θα πετύχει το στόχο του».
 Κάνετε ειδική προετοιμασία για αυτούς τους αγώνες κυρίως στον ψυχολογικό τομέα;
Α.Κ. «Η κάθε παίκτρια ξέρει να προετοιμάζει τον εαυτό της γι’ αυτά τα ματς. Οι περισσότερες παίκτριες στην ομάδα μου έχουμε εμπειρία από τελικούς και μεγάλα ματς. Από εκεί και πέρα υπάρχει και η ομαδική ψυχολογία, με την οποία ασχολείται το προπονητικό τιμ».
Σ.Κ.  «Προσπαθούμε να αποφορτίσουμε το κλίμα μέσα στα αποδυτήρια με δεδομένο ότι παίζουμε τελικούς και κρίνεται ο τίτλος του πρωταθλητή. Οι αγώνες αυτοί είναι μεγάλης σημασίας και πίεσης και προσπαθούμε η μία παίκτρια να αποφορτίσει την άλλη».  
 Είστε από τις πιο έμπειρες αθλήτριες των ομάδων σας. Νιώθετε κάποια πίεση ή άγχος ενόψει των τελικών;
Α.Κ. «Πάντα υπάρχει άγχος, αλλά προσπαθούμε από την πλευρά μας να το κάνουμε δημιουργικό. Κάθε αθλήτρια, πάντως, όταν γίνεται το τζάμπολ ξεχνάει τα πάντα και συγκεντρώνεται σε αυτά που της έχει πει ο προπονητής της προκειμένου η ομάδα της να φτάσει στη νίκη».
Σ.Κ. «Προσπαθούμε να δούμε τους τελικούς, όπως όλα τα ματς, με τη δέουσα βέβαια σοβαρότητα. Έχουμε κάνει μια μεγάλη προσπάθεια φέτος μέσα από σκληρή δουλειά και θέλουμε να τη συνεχίσουμε και σε αυτούς τους αγώνες».
Ποια είναι κατά τη γνώμη σας τα δυνατά και αδύνατα σημεία του αντίπαλου σας;
 Α.Κ. «Τα τακτικά και τεχνικά στοιχεία δεν θα αποκαλύψω. Αυτό που σίγουρα κάνει δυνατό τον Παναθηναϊκό είναι ο κόσμος του, που του δίνει μεγάλο κίνητρο είτε παίζει εντός ούτε εκτός έδρας».
Σ.Κ. «Το πιο δυνατό σημείο του Ελληνικού είναι ότι διαθέτει ένα υπερπλήρες ρόστερ με πολλές και έμπειρες παίκτριες. Η ομάδα έχει διατηρήσει το βασικό της κορμό για χρόνια και με κάποιες  προσθήκες έχει γίνει ακόμα πιο δυνατή».