titloi

11/4/15

Α1 Παναθηναϊκός : Κατερίνα Γλυνιαδάκη "Στον Τάφο ζούμε κάτι μοναδικό"

Η Κατερίνα Γλυνιαδάκη μιλάει στο leoforos.gr και αποθεώνει τον κόσμο του Παναθηναϊκού, βγάζει το καπέλο στη Μονίκ Όλιβερ και στέλνει μήνυμα ενόψει τελικών!

Στην πρώτη της χρονιά στον Παναθηναϊκό η Κατερίνα Γλυνιαδάκη δεν χρειάστηκε πολύ χρόνο για να καταλάβει που… βρίσκεται. Μαζί με τον Παναθηναϊκό είναι φέτος στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και μιλώντας στο leoforos.gr η Ελληνίδα σέντερ αποθεώνει τον κόσμο του Παναθηναϊκού, αποκαλύπτει πως λατρεύει τα ταξίδια και το διάβασμα, ενώ στέλνει μήνυμα για τους τελικούς με το Ελληνικό!





Ο Παναθηναϊκός είναι για ακόμη μια χρονιά στον τελικό. Μπροστά σας πλέον το Ελληνικό. Πώς είναι το κλίμα στην ομάδα και τι συζητάτε μεταξύ σας για τους τελικούς;
«Το κλίμα είναι πραγματικά πολύ θετικό και ευχάριστο. Έχουμε δέσει πολύ καλά σαν ομάδα, υπάρχει χημεία μεταξύ μας, και αυτό φαίνεται και μέσα στο γήπεδο από τον ομαδικό τρόπο που παίζουμε. Επίσης έχουμε δουλέψει αρκετά σκληρά όλο το χρόνο, και ενώ οι περισσότεροι δεν το περίμεναν στην αρχή της χρονιάς, καταφέραμε να φτάσουμε στον τελικό. Αυτό φυσικά μας έδωσε μεγάλη χαρά και ικανοποίηση, αφού είδαμε τους κόπους και τις προσπάθειές μας να ανταμείβονται. Αυτή τη στιγμή το Ελληνικό για μας αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση. Για τους περισσότερους δεν είμαστε εμείς το φαβορί αυτής της αναμέτρησης. Ωστόσο είμαστε έτοιμες να ανταποκριθούμε, τόσο αγωνιστικά, όσο και ψυχολογικά. Αυτό που προκύπτει και από τις συζητήσεις μεταξύ μας είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, και το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε να συνεχίζουμε να πιστεύουμε στις δυνατότητές μας, και να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό στα παιχνίδια που έρχονται».
Όταν ο Πρωτέας έκανε το break στον πρώτο ημιτελικό πως αισθανθήκατε και κυρίως, ποιος ήταν ο ρόλος του κόσμου της ομάδας για να πάτε κι εσείς να κάνετε το break;
«Η αλήθεια είναι ότι μας στενοχώρησε πολύ αυτή η ήττα. Όχι μόνο απογοητεύσαμε τους φιλάθλους μας σε ένα κατάμεστο Τάφο, αλλά μπήκε τέλος και σε ένα σερί 43 αγώνων στην έδρα μας. Παρά την πολύτιμη βοήθεια του κόσμου, δεν καταφέραμε να βρούμε λύσεις στην κλειστή άμυνα του Πρωτέα. Είχαμε μεγάλη αστοχία από την περιφέρεια, και αυτό μας κόστισε. Όμως όλο αυτό μας ταρακούνησε και μας πείσμωσε. Αποφασίσαμε έτσι να κάνουμε το κλικ παραπάνω, και να ανταποκριθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Πήγαμε στο επόμενο ματς με μια εντελώς διαφορετική δυναμική, διορθώσαμε τα λάθη μας, και πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Έτσι όταν ξαναφέραμε το παιχνίδι στην έδρα μας, πιστέψαμε ότι η νίκη είναι δική μας, και το δείξαμε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό».
Το να διαχωρίζεις πρόσωπα στα ομαδικά σπορ είναι κάτι που για εμάς τους δημοσιογράφους αποτελεί... κατάρα και ευχή. Όλοι αναγνωρίζουμε την τρομερή σας προσπάθεια αλλά θα ήθελα να μου πεις λίγα λόγια για την παρουσία της Όλιβερ, που με τους αριθμούς της μας... τρελαίνει όλους φέτος.
«Όλες θυμόμασταν την Μονίκ από πέρυσι, όταν έπαιζε στον Άρη. Και τότε ξεχώριζε, και είχε βοηθήσει αρκετά την ομάδα της. Φέτος όμως νομίζω ότι έκανε χρονιά-αποκάλυψη. Είναι τρομερά αποτελεσματική μέσα στο καλάθι, και αυτό φαίνεται από τα νούμερα που έχει κάνει τόσο στην κανονική σεζόν, όσο και στα play-off μέχρι τώρα. Παρόλο που παίζουμε ομαδικό μπάσκετ, η βοήθεια της Μονίκ είναι όντως ιδιαίτερα σημαντική για μας, ιδίως στο σκοράρισμα και στα ριμπάουντ».
Ο Τάφος του Ινδού αποτελεί δεδομένα μια από τις πιο καυτές έδρες στην Ευρώπη. Περίγραψε μου το συναίσθημα του να περιμένεις το τζάμπολ και να ακούς τόσο κόσμο να τραγουδάει για σένα και την ομάδα σου.
«Είναι πραγματικά υπέροχο το συναίσθημα να ξεκινάει το ματς, και να μην ακούγεται τίποτα άλλο στο γήπεδο πέρα από συνθήματα και τραγούδια για την ομάδα σου. Εκείνη τη στιγμή νομίζω το μόνο που σκεφτόμαστε είναι πώς θα μπορέσουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να κερδίσουμε, ώστε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο για την πολύτιμη στήριξή του. Και στην Αμερική όταν έπαιζα είχαμε εκατοντάδες φιλάθλους στις κερκίδες, όμως η ένταση και το πάθος δεν συγκρίνονται. Η ατμόσφαιρα στον Τάφο του Ινδού είναι όντως μοναδική».
Όλος ο Ερασιτέχνης καταβάλει τεράστια προσπάθεια φέτος. Οι ομάδες βόλεϊ είναι στα ημιτελικά του Πρωταθλήματος, το πόλο έχει κάνει υπερπροσπάθεια, όλα τα τμήματα πραγματοποιούν τρομερή χρονιά. Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει για τα καλά;
«Ίσως κάτι να έχει αλλάξει προς το καλύτερο από πλευράς διοίκησης του Ερασιτέχνη. Αν και εγώ είμαι πρώτη χρονιά στην ομάδα, υπάρχει η αίσθηση ότι έχουμε από πάνω μας ανθρώπους που νοιάζονται και προσπαθούν. Αυτό με τη σειρά του κάνει τους αθλητές και τις αθλήτριες, ανεξαρτήτως αθλήματος να προσπαθούν για το καλύτερο, και αυτό τελικά φέρνει αποτελέσματα. Ελπίζω και εύχομαι όχι μόνο να επιστρέψει ο Παναθηναϊκός στην κορυφή, αλλά και να μείνει εκεί».
Ποιο είναι το χόμπι σου; Όσο ελεύθερο χρόνο έχεις, που τον αφιερώνεις;
«Μου αρέσει να διαβάζω και να ταξιδεύω. Δυστυχώς δεν έχω και πολύ ελεύθερο χρόνο κατά τη διάρκεια της σεζόν όμως, γιατί παράλληλα σπουδάζω».
Παρακολουθείς ποδόσφαιρο; Αγαπημένη ξένη ομάδα; Μέσι, Ρονάλντο ή άλλος;
«Δεν παρακολουθώ ποδόσφαιρο ιδιαίτερα είναι η αλήθεια. Θα ζητήσω τη βοήθεια του κοινού».

πηγή: http://www.leoforos.gr/