titloi

19/4/15

Τα "συν" και τα "πλην" των τελικών της Α1 Γυναικών

Το Sport24.gr έδωσε τον λόγο στους προπονητές της Α1 Γυναικών, οι οποίοι ανέφεραν τα "συν" και τα "πλην" του Ελληνικού και του Παναθηναϊκού, λίγες ώρες πριν αρχίσουν οι τελικοί του πρωταθλήματος.

Η ώρα των τελικών έφτασε στην Α1 Γυναικών! Σήμερα (19/4, 14:00), το Ελληνικό και ο Παναθηναϊκός θα ξεκινήσουν την προσπάθεια με φόντο την κατάκτηση του τίτλου. Η ομάδα της Ελένης Καπογιάννη θέλει να διατηρήσει τα σκήπτρα που κατέκτησε πέρσι, την ώρα που αυτή του Πέτρου Πρέκα στοχεύει στην υπέρβαση και την επιστροφή στον θρόνο του πρωταθλητή.
Λίγες ώρες πριν το πρώτο τζάμπολ στη σειρά των τελικών, το Sport24.gr ζήτησε από τους προπονητές των άλλων οκτώ (8) ομάδων της Α1 Γυναικών να πουν την άποψή τους για τη φετινή "μονομαχία" και να απαντήσουν στο εξής ερώτημα: Ποιο το πλεονέκτημα και ποιο το μειονέκτημα των δύο ομάδων;
Πάμε να δούμε λοιπόν τι σκέφτεται κάθε ένας εκ των οκτώ κόουτς που κλήθηκαν να απαντήσουν...

Στέφανος Παπασπυριδάκος (Τερψιθέα)


Ελληνικό
Η πληρότητα. Έχει μεγάλο ρόστερ και αν μια παίκτρια δεν βρεθεί σε καλή μέρα, μπορεί να αναπληρωθεί από μία άλλη.
Η αποχή από τα παιχνίδια. Έπαιξε ένα παιχνίδι με την Αναγέννηση Ν. Ρυσίου, από το Final Four κι έπειτα.

Παναθηναϊκός
Η έδρα του και ο κόσμος του.
Το μικρότερο ρόστερ και η απειρία κάποιων παικτριών για έναν τελικό. Κάποιες από τις παίκτριες παίζουν για πρώτη φορά σε τελικούς.

Σίμος Συρόπουλος (Παναθλητικός)


Ελληνικό
Διαθέτει το καλύτερο υλικό στην κατηγορία και ταυτόχρονα μία προπονήτρια που είναι χρόνια στην ομάδα και ξέρει τις καταστάσεις στο εσωτερικό.
Πρέπει να κερδίσει για να θεωρείται επιτυχημένη η φετινή χρονιά, οπότε θα υπάρχει άγχος στην ομάδα, λόγω αυτού του "πρέπει".

Παναθηναϊκός
Εν αντιθέσει με το Ελληνικό, δεν υπάρχει το "πρέπει". Έχει ήδη πετύχει φέτος. Χωρίς να έχει ένα από τα δύο - τρία υψηλότερα μπάτζετ, κατάφερε να βρεθεί στους τελικούς.
Δεν έχει το ίδιο βάθος πάγκου, κυρίως όσον αφορά τη θέση "4", όπου υπάρχει σαφέστατο προβάδισμα υπέρ του Ελληνικού.

Κατερίνα Χατζηδάκη (Αθηναϊκός)


Ελληνικό
Το βάθος που έχει στο ρόστερ και ο πλουραλισμός του.
Ίσως ότι ως ομάδα δεν έχει την εμπειρία για τέτοια παιχνίδια. Δεν έχει την εμπειρία στην κατηγορία. Συν ότι θα έχει αντίπαλο τον κόσμο του Παναθηναϊκού.

Παναθηναϊκός
Έχει παίκτριες που είναι ηγέτες στην ομάδα, όπως η Καλέντζου, που μπορεί να φτιάξει την ψυχολογία της ομάδας. Έχει πολύ καλή ξένη (Όλιβερ), που είναι σταθερά καλή. Έχει δημιουργήσει μία πάρα πολύ καλή χημεία. Συν την παρουσία του κόσμου.
Δεν έχει πολλές επιλογές από τον πάγκο, γιατί οι κοπέλες που έρχονται από πίσω είναι ως επί το πλείστον μικρές και άπειρες.

Βασίλης Μασλαρινός (ΠΑΟΚ)


Ελληνικό
Το ρόστερ. Έχει πολύ μεγάλο βάθος. Συν η ποιότητα που διαθέτουν γιατί έχουν ξαναπαίξει σε αρκετούς τελικούς, στο παρελθόν.
Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο μειονέκτημα. Ίσως η έλλειψη ρυθμού, επειδή έχει να δώσει επίσημο αγώνα πολύ καιρό.

Παναθηναϊκός
Η έδρα. Όπως επίσης το γεγονός πως ξεκίνησε σαν αουτσάιντερ. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει σαν έξτρα αρνητικό.
Δεν έχει το ίδιο μέγεθος σαν ρόστερ. Συν ότι εξαρτάται εν πολλοίς από την απόδοση μίας παίκτριας. Αν η Όλιβερ δεν φτάσει στο 20+ πόντους, θα είναι δύσκολα τα πράγματα.

Μιχάλης Καπουρνιώτης (Ολυμπιακός Βόλου)


Ελληνικό
Μεγάλο πλεονέκτημα είναι η ομοιογένεια που έχει, καθώς έχει βασικό κορμό τα τελευταία χρόνια, και όσον αφορά σε αθλήτριες όσο και σε τεχνικό τιμ. Είναι μία πολύ σταθερή ομάδα σε όλους τομείς. Αυτό είναι το δυνατό στοιχείο.
Νομίζω πως έτσι όπως έχει στηθεί δεν έχει κάποιο σαφές μειονέκτημα, κοιτάζοντας σε βάθος όμως θα έλεγα το άγχος που μπορεί να υπάρχει επειδή είναι φαβορί, μπορεί να παίξει κάποιον ρόλο.

Παναθηναϊκός
Η εμπειρία και το ταλέντο που έχουν κάποιες βασικές παίκτριες, αλλά και ο προπονητής που ξέρει καλά το γυναικείο μπάσκετ. Φυσικά, δεν μπορώ να μην αναφέρω την παρουσία του κόσμου.
σε αυτό το επίπεδο δύσκολα βρίσκεις μειονέκτημα, ίσως θα έβαζα δεν έχει τόσο μεγάλη ομοιογένεια όπως του ελληνικού. είναι μια πιο καινούργια ομάδα. πολλές ταλαντούχες αθλήτριες, αλλά όχι τόσο πολύ καιρό μαζί.

Γιάννης Παπούλης (Ιπποκράτης Κω)


Ελληνικό
Το πλήρες ρόστερ και η ποιότητα και η πολύ καλή χημεία που έχουν μεταξύ τους οι παίκτριες με το τιμ.
Ίσως ο χαρακτηρισμός του φαβορί, αυτό μπορεί να προσθέσει πίεση και άγχος

Παναθηναϊκός
Η πολύ καλή πορεία και ο ενθουσιασμός που έχει όλη τη χρονιά. Πηγαίνει χωρίς άγχος στους τελικούς.
Μειονέκτημα ότι δεν έχει το ίδιο βάθος.

Γιάννης Κτιστάκης (Πρωτέας Βούλας)


Ελληνικό
+ Έχει μία πλήρη ομάδα. Γεμάτη ομάδα, γεμάτος πάγκος, εμπειρία και καλή ψυχολογία, γιατί μετρούν τρεις τίτλους στη σειρά.
- Μειονέκτημα ότι έχουν φτάσει στον τελικό δίχως να κάνουν ένα δυνατό παιχνίδι. Περίμεναν αρκετό καιρό, γιατί δεν είχαν παιχνίδια.

Παναθηναϊκός
Δεν έχει άγχος. Είναι απόλυτα επιτυχημένη χρονιά. Βάσει του υλικού είναι μεγάλη επιτυχία το ότι παίζει στους τελικούς.
Δεν έχει το απαραίτητο βάθος πάγκου και να αντέξει τη φθορά των φάουλ στο παιχνίδι.

Ελένη Καφαντάρη (Αναγέννηση Ν. Ρυσίου)


Ελληνικό
Είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα.
- Θα έχει περισσότερο άγχος, λόγω της πίεσης για να πάρει το άγχος. Έχει στόχο να πάρει το νταμπλ, οπότε έχει μεγαλύτερο άγχος.

Παναθηναϊκός
Αν είναι εύστοχοι, έχει πολύ καλό σουτ από την περιφέρεια. Μπορεί να παίξει ρόλο στη σειρά.
Έχει το μειονέκτημα της έδρας. Είναι η ομάδα που στηρίζεται πολύ στην έδρα και τη Λεωφόρο.

πηγή: http://www.sport24.gr/