titloi

2/4/15

A1 Πρωτέας Βούλας:Λύμουρα: «Χαρούμενες που σπάσαμε το σερί, αλλά…»

 Πρωτέας Βούλας “έσπασε” το επί 3,5 χρόνια, εντός έδρας αήττητο του Παναθηναϊκού στην Α1 Γυναικών και η παίκτρια που ήταν παρούσα και στις δύο ήττες του “τριφυλλιού”, η Λολίτα Λύμουρα, μιλά στο KingSport.gr για το ξεχωριστό του κατορθώματος αυτου.



3 Δεκεμβρίου 2011-1 Απριλίου 2015Ένα αήττητο που κράτησε 3,5 –περίπου- χρόνια, από πλευράς Παναθηναϊκού, έλαβε τέλος. Σε αυτό το διάστημα οι “πράσινες” μετρούσαν ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 57 συνεχόμενες νίκες. Μέχρι που ήρθε ο πρώτος ημιτελικός του πρωταθλήματος Α1 Γυναικών με αντίπαλο τον Πρωτέα Βούλας…
Η ομάδα των νοτίων προαστίων έκανε το μπρέικεπικρατώντας 49-61, “σπάζοντας” μάλιστα και το αήττητο σερί των παικτριών του Πέτρου Πρέκα. Στην επικράτηση της ομάδας του Γιάννη Κτιστάκη συνέβαλε η Λολίτα Λύμουρα, η οποία, μάλιστα, ήταν παρούσα και στη νίκη του Αθηναϊκού στον “Τάφο του Ινδού”, με 44-73, ως παίκτρια της ομάδας του Βύρωνα.
Μιλώντας στο KingSport.gr αναφέρθηκε στη σημασία της νίκης αυτής, για την ομάδα της,  στάθηκε στο εντός έδρα αήττητο του Παναθηναϊκού επί 57 αγώνες, ενώ θέτει τους στόχους της ενόψει του δεύτερου ημιτελικού (05/04, 12:00).
Πού κρίθηκε το παιχνίδι;
Μείναμε προσηλωμένες στο πλάνο του προπονητή μας για 40 λεπτά και μπορεί αυτό να μοιάζει τυπικό, αλλά δεν είναι. Ειδικά, όταν παίζεις στον “Τάφο του Ινδού”, που ο κόσμος επηρεάζει τη συγκέντρωση των αντιπάλων. Είχαμε καθαρό μυαλό και παίξαμε με ψυχή, ιδίως στα κρίσιμα σημεία. Εκεί κρίθηκε πιστεύω.
Πόσο καθοριστικό ήταν το παιχνίδι αυτό, δεδομένου του γεγονότος πως το επόμενο παιχνίδι είναι στην έδρα σας και έχετε το πλεονέκτημα;
Καθοριστικό θα είναι εάν κερδίσουμε και την Κυριακή! Με δύο νίκες δεν προκρίθηκε κανείς σε σειρά τριών αγώνων. Αυτό που θέλουμε είναι να μείνουμε προσγειωμένες, γιατί παίζουμε με τον Παναθηναϊκό και ξέρουμε όλοι πόσο μεγάλος σύλλογος είναι. Αλλά τώρα, νιώθουμε δυνατές και πιστεύω πως αν συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό θα καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε την ανατροπή. Έτσι, θα αποκτήσει αξία η νίκη μας.
Το γεγονός πως σπάσατε το εντός έδρας αήττητο του Παναθηναϊκού από τις 3 Δεκέμβρη του 2011, τι σημαίνει για εσάς;
Πολλά σημαίνει για εμάς. Για να έχουν τόσα χρόνια να κερδίσουν όλες οι ομάδες στο γήπεδο αυτό, σημαίνει πως κάτι μοναδικό συμβαίνει στο γήπεδο αυτό. Οι παίκτριες του Παναθηναϊκού παίρνουν δύναμη και οι αντίπαλοι χάνουν. Άρα, εμείς  σταθήκαμε πολύ καλά και ειλικρινά, ακόμα και για εμάς είναι απολαυστικό να παίζουμε σε τέτοια έδρα.
Παράλληλα, ήσουν παρούσα και στην τελευταία εντός έδρας ήττα του Παναθηναϊκού, ως παίκτρια του Αθηναϊκού. Μάλιστα ήσουν συμπαίκτρια και με την Όλγα Χατζηνικολάου. Συζητήσατε καθόλου γι’ αυτό μετά το παιχνίδι;
Να σου πω την αλήθεια, στο πούλμαν διαβάσαμε από τα sites ότι είχε να χάσει 3,5 χρόνια ο Παναθηναϊκός εκεί. Χαρήκαμε το αποτέλεσμα, αλλά είμαστε προσγειωμένες. Ο λόγος είναι πως η δουλειά μας δεν έχει τελειώσει ακόμα και αυτό το ξέρουμε όλες.
Γιατί πιστεύεις πως ο Παναθηναϊκός από τότε μέχρι σήμερα δεν ξαναέκανε ήττα;; Πού οφείλεται αυτό το σερί;
Στη βαριά φανέλα, τη μοναδική ατμόσφαιρα και τις πολύ καλές παίκτριες! Σκέψου, ότι εμείς παίζουμε κάθε εβδομάδα μπροστά σε συγγενείς και φίλους και μια-δυο φορές το χρόνο πας στον “Τάφο του Ινδού” και παίζεις μπροστά σε 1.500 άτομα, που… σπρώχνουν τον αντίπαλο. Αλλά, γι αυτό, ξέρουν καλύτερα τα κορίτσια του Παναθηναϊκού, ώστε να δώσουν την απάντηση.
Μιας και είχες δηλώσει κατά το παρελθόν ότι υποστηρίζεις τον Παναθηναϊκό και πως θα ήθελες να φορέσεις τη φανέλα του, πόσο δύσκολο είναι και για σένα να παίζεις στον Τάφο του Ινδού;
Είναι δύσκολο όσο για όλες! Μόνο πριν το ματς μπορεί να περάσει από το μυαλό μου. Μέσα στο παιχνίδι νιώθω οικεία, γιατί μου αρέσουν τα συνθήματα. Αλλά εκείνο που με νοιάζει είναι να κερδίσουμε. Άρα, αν κερδίζουμε και ζούμε και τέτοια ατμόσφαιρα, για μένα, το καλό είναι διπλό.
Στον ημιτελικό της Κυριακής (05/04, 12:00) τι μπορούμε να περιμένουμε;
Πρόκειται για ένα μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα σε δύο σπουδαίες ομάδες. Εύχομαι να κερδίσει ο καλύτερος και μακάρι να είμαστε εμείς στη θέση αυτή.

πηγή:KingSport.gr