titloi

10/4/15

Απεβίωσε η Λόρεν Χιλ

Η Λόρεν Χιλ, η κοπέλα που θαύμασε όλος ο πλανήτης για τη δύναμη της ψυχής της, δεν είναι πια ανάμεσα μας. Παραδόθηκε στον καρκίνο, τα ξημερώματα. Ήταν 19 χρόνων.




Η Λόρεν Χιλ έγινε γνωστή σε όλον τον πλανήτη, τον περασμένο Οκτώβριο, όταν το NCAA δέχθηκε να ικανοποιήσει την τελευταία της επιθυμία και να μεταφέρει την πρεμιέρα της σεζόν, ώστε να προλάβει να παίξει και να πραγματοποιήσει το παιδικό της όνειρο. Γιατί είχε αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Αυτή που όρισε ο καρκίνος που εντοπίστηκε στον εγκέφαλο και ήταν μη εγχειρήσιμος  Την ίδια ημέρα έμαθε πως είχε το πολύ ένα χρόνο ζωής. Και η 19χρονη φρόντισε να τον αξιοποιήσει, με θαυμαστό τρόπο: έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της, για να ενημερώσει τον κόσμο επί του DIPG (διαγνώστηκε, στον τελευταίο της χρόνο στο high school, με το γιατρό να την ενημερώνει πως δεν θα ζούσε, έως τα Χριστούγεννα) και να συγκεντρώσει χρήματα, για την έρευνα στην αντιμετώπιση του. Η μέτρηση αυτή, ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα.
Το DIPG είναι τύπος καρκίνου στον εγκέφαλο, που στην Ελλάδα είναι γνωστό ως "γλοίωμα του εγκεφαλικού στελέχους", που "χτυπά" στη "γέφυρα", δηλαδή παρουσιάζεται στο χαμηλότερο τμήμα του εγκεφάλου, κοντά στην κορυφή του νωτιαίου μυελού. Επηρεάζει κυρίως παιδιά, με τις περισσότερες διαγνώσεις να αφορούν τις ηλικίες 5 με 7 χρόνων. Σε αντίθεση με πολλούς άλλους παιδικούς καρκίνους, έχει σημειωθεί πολύ μικρή πρόοδος στη βελτίωση της θεραπείας, τα τελευταία χρόνια και τα ποσοστά ίασης παραμένουν απειροελάχιστα. Μόνο το 10% των παιδιών που έχουν πληγεί, έχουν επιβιώσει πέραν της διετίας από τη διάγνωση.
Όλα αυτά, τα ξέρουμε, γιατί η Χιλ φρόντισε για αυτό, με διαδοχικές εμφανίσεις σε ΜΜΕ, στις οποίες κάθε άλλο παρά οίκτο προκαλούσε. Περισσότερο, αποδείκνυε το μεγαλείο της ψυχής της. Η τελευταία ήταν σε μια εκ των πλέον δημοφιλών εκπομπών, στις ΗΠΑ ("The View"), με τα videos που προβλήθηκαν από τοπικό κανάλι, να προκαλούν συγκίνηση, δέος και οργή. Ομολόγησε πως έχει κουραστεί -διότι ο καρκίνος την είχε καταβάλει, με όλους τους δυνατούς τρόπους-, καταλήγοντας στο ότι "είμαι εδώ όχι για εμένα, αλλά για να βοηθήσω άλλους. Είμαι εδώ για όλους τους άλλους. Για την οικογένεια μου. Είμαι εδώ για τη μικρή μου αδελφή, γιατί δεν θέλω να τη δω να γίνεται θύμα bullying στην πρώτη της χρονιά στο high school. Αν την πειράξει κάποιος, θα τον κάψω"". Αυτή η μικρή ηρωίδα, δεν είναι πια ανάμεσα μας, καθώς τα ξημερώματα άφησε την τελευταία της πνοή.




Play Button






Ο πατέρας της, Brent δήλωσε πως "είμαι ενδεχομένως ο πιο υπερήφανος μπαμπάς στον κόσμο. Πάντα ήμουν, αλλά η δύναμη της ήταν τέτοια που δεν γνώρισε όρια. Έγινε η φωνή του DIPG. Πήρε πολύ σοβαρά αυτή τη δουλειά και έδωσε το 110% της". Μέσω του ιδρύματος της, Layup4Lauren συγκέντρωσε περισσότερα από 1.000.000 δολ, που θα διατεθούν στην έρευνα του καρκίνου που της στέρησε τη ζωή.


πηγή http://www.sport24.gr/