titloi

27/4/15

Ε.Καπογιάννη: «Ιστορική στιγμή για το Ελληνικό»

Το δεύτερο συνεχόμενο νταμπλ  στην Α1 γυναικών έκανε το Ελληνικό το περασμένο Σάββατο αποδεικνύοντας ότι αποτελεί μια από τις μεγάλες δυνάμεις στο πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια. 
Μετά από μια δραματική σειρά τελικών, η ομάδα της Ελένης Καπογιάννη κατέκτησε και το φετινό τίτλο, αυτή τη φορά κόντρα στον Παναθηναϊκό.


Η έμπειρη προπονήτρια μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ έκανε λόγο για μια ιστορική στιγμή για το Ελληνικό και στάθηκε στην καλή χημεία που έχει αποκτήσει η ομάδα της.
 «Είναι μια ιστορική στιγμή για την ομάδα του Ελληνικού, καθώς είναι το δεύτερο συνεχόμενο νταμπλ που κατακτά. Είμαστε πολύ χαρούμενοι  γι’ αυτό. Έχουμε χτίσει μια ομάδα με πολλή καλή χημεία και προσπαθούμε να παίξουμε λίγο πιο σύγχρονο μπάσκετ. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στις αθλήτριές μας γιατί αυτές παίζουν και είναι οι πρωταγωνίστριες. Θέλω να αφιερώσω αυτό το νταμπλ στο χορηγό μας, τον κύριο Λεριώτη που σε καιρούς  δύσκολους στηρίζει τον αθλητισμό και ειδικότερα το γυναικείο μπάσκετ».
Σχετικά με τι έκρινε τον τελευταίο και καθοριστικό τελικό η Καπογιάννη ανέφερε:
 «Είχαμε περισσότερη ψυχραιμία στα κρίσιμα λεπτά και καλύτερη ποιότητα. Θεωρώ ότι όποτε πιέσαμε τον αντίπαλό  μας είχαμε κατοχές. Στην επίθεση δεν τα πήγαμε καλά, αλλά σε κρίσιμες στιγμές στοχεύσαμε σωστά».
Οι φίλαθλοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εξαιρετικούς τελικούς, ιδίως τα δύο τελευταία ματς με την προπονήτρια του Ελληνικού να εξηγεί. 
«Στο πρώτο παιχνίδι  δεν είχαμε τόσο πολύ άγχος και οι παίκτριές μου ήταν πιο απελευθερωμένες. Έπαιξαν καλά και είχαν ρυθμό. Το δεύτερο ματς ήταν πολύ δύσκολο, επηρεάστηκαν και από τον κόσμο και χάσαμε στις λεπτομέρειες. Το τρίτο παιχνίδι είχε περισσότερο άγχος για μας και καλύτερη ψυχολογία για τον Παναθηναϊκό. Οπότε περίμενα να ήταν πιο δύσκολο. Θα ήθελα βέβαια να κάνουμε από το ξεκίνημα κάποια πράγματα που δεν τα κάναμε. Έτσι όμως είναι οι τελικοί, υπάρχει σφίξιμο και άγχος… Το θέμα είναι να το διαχειριστείς κάποια στιγμή και να επιβάλεις το δικό σου ρυθμό. Με την ευκαιρία θέλω να συγχαρώ και την ομάδα του Παναθηναϊκού για την ωραία προσπάθεια που έκανε. Ήταν δύσκολα τα παιχνίδια».
Τέλος η Καπογιάννη δεν έκρυψε ότι θα ήθελε το Ελληνικό να συμμετάσχει τη νέα σεζόν και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. 
«Θα θέλαμε όλοι μια συμμετοχή στην Ευρώπη. Αυτό βέβαια δεν είναι δική μου δουλειά και αποτελεί απόφαση της διοίκησης. Οι  καιροί είναι δύσκολοι. Θα το θέλαμε πάρα πολύ. Επιθυμούμε να είμαστε σε υψηλό επίπεδο».