titloi

27/5/15

Γιώργος Λειβάδης : “Κοινή γραμμή και στη νέα πρόκληση”

 Τι κι αν μπήκε ως τέταρτος στα πλέι οφ έχοντας μειονέκτημα έδρας; Ο Φάρος Κερατσινίου με 2 brake και ανατρέποντας ισάριθμες φορές την εις βάρος του κατάσταση κατάφερε να κάνει την ολική επαναφορά και να κατακτήσει το πρωτάθλημα της Α' ΕΣΚΑΝΑ γυναικών. Ο τεχνικός Γιώργος Λειβάδης επανέφερε τους Κερατσινιώτες στις εθνικές κατηγορίες και μιλώντας στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) αναφέρθηκε στο εξαιρετικό τελείωμα της ομάδας του.



Αναλυτικά όσα δήλωσε
Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α' ΕΣΚΑΝΑ και την επιστροφή στην Α2 γυναικών
"Το καλοκαίρι φτιάξαμε μία ομάδα από την αρχή γιατί είχαν φύγει όλες οι παίκτριες κι είχε μείνει μόνο η αρχηγός, η Μαρία Νεαρχάκου. Αποκτήσαμε 3 έμπειρες παίκτριες (Τσέρου, Αθανασίου, Σαλιάι) και οι υπόλοιπες ήταν νεαρά κορίτσια σε μία προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα κορμός με εμπειρία και ενθουσιασμό. Στην πορεία φτιάχτηκε μία πολύ καλή χημεία. Στα πλέι οφ μπήκαμε ως τέταρτοι, όμως παρά το μειονέκτημα έδρας καταφέραμε να κερδίσαμε με ανατροπή τον Προφήτη Ηλία και τον Φοίνικα Πειραιά.
Όπως είναι φυσικό υπάρχει μεγάλη ευχαρίστηση για το πρωτάθλημα γιατί ποτέ δεν είπαμε ότι πάμε για άνοδο. Όσο περνούσε ο καιρός και βλέποντας ότι ότι μπορούμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω είπαμε ότι θέλουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Η χαρά είναι μεγάλη τόσο από την δική μου πλευρά όσο κι από την πλευρά της διοίκησης και των κοριτσιών που κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για να φτάσουμε μέχρι την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Από την πλευρά μου θα ήθελα να ευχαριστώ όλα τα κορίτσια της ομάδας, όλους τους ανθρώπους της διοίκησης και ιδιαίτερα τους Βαγγέλη Τσάπα και Ανδρέα Πολέμη για την άριστη συνεργασία που είχαμε όλη τη σεζόν".
faros panigiriki
Για την σειρά των τελικών με τον Φοίνικα Πειραιά
"Πήγαμε στο πρώτο παιχνίδι με μειονέκτημα έδρας και δεν ήμασταν καλά συγκεντρωμένοι με αποτέλεσμα να χάσουμε με 4 πόντους. Πριν το δεύτερο αγώνα μιλήσαμε με τα κορίτσια και κατάλαβαν τι πρέπει να κάνουν. Παρά το άγχος που υπήρχε και παρότι δεν ξεκινήσαμε καλά, στην πορεία και στο τέταρτο δεκάλεπτο παίξαμε όπως θέλαμε με αποτέλεσμα να κερδίσουμε με 12 πόντους. Το τελευταίο παιχνίδι ήταν τελικός και γινόταν στην έδρα του Φοίνικα. Ξεκινήσαμε πολύ καλά το ματς και προηγηθήκαμε ακόμα και με 12 πόντους στο πρώτο ημίχρονο. Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο αντίπαλος προσπάθησε να αντιδράσει κι έπαιξε καλύτερα, ενώ εμείς βγάλαμε σημάδια άγχους, όμως στο τέλος κερδίσαμε και ολοκληρώσαμε την ανατροπή που με έδωσε το πρωτάθλημα".
Για τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν κι αν έχει ξεκινήσει
"Επίσημα δεν έχει ξεκινήσει ακόμα ο σχεδιασμός, όμως το σίγουρο είναι ότι θα πάμε χωρίς βιασύνη για να αποκτήσουμε 2-3 έμπειρες παίκτριες και θα συνεχίσουμε με το κορμό που έχουμε χτίσει. Στη συζήτηση που έγινε με τη διοίκηση υπήρξε ταύτιση απόψεων κι έτσι θα προχωρήσουμε σε κοινή γραμμή και στην νέα πρόκληση που λέγεται Α2".

faros 3