titloi

12/8/15

Εθνική Κορασίδων (U16): Η 12άδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος- Αναστασοπούλου:" Στους αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πάμε έτοιμες."

Η Εθνική Ομάδα των Κορασίδων (U16) ολοκλήρωσε σήμερα (11/8) την προετοιμασία της και αναχωρεί αύριο το πρωί για την πόλη Στρούγκα της ΠΓΔΜ με ενδιάμεσο σταθμό την Θεσσαλονίκη. Ο Ομοσπονδιακός Προπονητής, Τάκης Μπακογεώργος, επέλεξε  στην 12άδα που θα πάρει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Β’ Κατηγορίας) τις  Φάρου, Τσινέκε Ε., Τσινέκε Κ., Μυλωνάκη, Χατζηβασιλείου, Δημητριάδου, Χρυσανθίδου, Παναγιωτοπούλου, Αναστασοπούλου  Τσιχλάκη (αρχ.), Κοντογεώργου, Καραμπάτσου.
Η διοργάνωση ξεκινάει την Πέμπτη (13/8). Η Εθνική Κορασίδων συμμετέχει στον Γ’ Όμιλο και παίζει το πρώτο της παιχνίδι την Παρασκευή (με την Νορβηγία).


Μετά την ολοκλήρωση της προετοιμασίας και την ανακοίνωση της 12άδας, το www.basket.gr, ζήτησε την άποψη της Μαρίας-Κωνσταντίνας (ή Μάντη όπως της αρέσει να την φωνάζουν), Αναστασοπούλου: «Η προετοιμασία αν και σύντομη πήγε πολύ καλά. Ήμασταν όλες συγκεντρωμένες  και προσπαθήσαμε μέσα σε λίγο διάστημα να βγάλουμε τα στοιχεία που μας ζητούσε ο προπονητής μας. Στους αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πάμε έτοιμες.» και συμπλήρωσε με αφοπλιστική ειλικρίνεια: «Τόσο εγώ όσο και η Γεωργία (Τζό) Τσιχλάκη είχαμε παίξει στην περσινή διοργάνωση οπού συμμετείχαμε στην Α’ Κατηγορία. Εκεί ζήσαμε την μαγεία να αντιμετωπίζεις ομάδες δυνατές όπως η Ισπανία. Η Α’ Κατηγορία είναι κάτι το τελείως διαφορετικό. ‘Έτσι από την πλευρά μας  θέλουμε να ανεβάσουμε την ομάδα ώστε η επόμενη  γενιά του 2000 να γευθούν την μαγεία.» και καταλήγοντας μίλησε για τον ρόλο της στην ομάδα: «Στην περσινή διοργάνωση δεν είχα πολύ χρόνο συμμετοχής και αισθανόμουνα ότι είχα βοηθητικό ρόλο. Φέτος όμως πέφτει  λίγο παραπάνω το βάρος σε εμένα . Νοιώθω κάποια, δεν θα το έλεγα πίεση αλλά χαρά  που έχω  ένα πιο βασικό ρόλο και θέλω να βοηθήσω την ομάδα να φτάσει ψηλά. Από την άλλη έχω ένα άγχος, να μπορέσω να προσφέρω όσο πιο πολλά μπορώ ώστε η ομάδα να πετύχει το στόχο της. Αυτός είναι να βρίσκεται στις τρεις πρώτες θέσεις της διοργάνωσης που οδηγούν στην άνοδο.»