titloi

28/10/15

Α2 Νότου: OAXANIΩΝ –ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ 62-68 (πλούσιο φωτορεπορτάζ - δηλώσεις)


Παρά την μεγάλη προσπάθεια, ο Ομιλος Αντισφαίρισης Χανίων γνώρισε την ήττα στο πρώτο του εντός έδρας παιχνίδι για το φετινό πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας χάνοντας από τον Φάρο Κερατσινίου με σκορ 62-68.


Οι παίκτριες του Λευτέρη Θεοδωράκη, φανερά επηρεασμένες από την έλλειψη παιχνιδιών και ρυθμού, έκαναν το καλύτερο που μπορούσαν, όμως τα λάθη στην άμυνα και η μεγάλη ευστοχία των φιλοξενούμενων επέφεραν την ήττα, που είναι η δεύτερη στη σεζόν. Ο ΟΑΧ δείχνει ότι ο χρόνος θα είναι σύμμαχος και πως εφόσον βελτιώσει τις αδυναμίες του θα μπορέσει να κατακτά νίκες, που είναι και το σημαντικότερο για την παραμονή του στην κατηγορία.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Ένα “καταστροφικό” δεύτερο 10λεπτο, όπου ο ΟΑΧ δέχτηκε 21 πόντους, έδωσε την ευκαιρία στον Φάρο να δημιουργήσει διαφορά στο σκορ, τη στιγμή που στην πρώτη περίοδο του ματς, το αποτέλεσμα ήταν 17-16 υπέρ της Αντισφαίρισης. Το ημίχρονο έκλεισε με την ομάδα του Κερατσινίου να προηγείται με 37-28, αλλά στο β’ μέρος, ο ΟΑΧ έκανε κατάθεση ψυχής καταφέρνοντας να “γυρίσει” τη διαφορά και να φέρει το σκορ στις αρχές του 4ου 10λεπτου στο 50-50. Όμως, τα εύστοχα σουτ τριών πόντων από τις φιλοξενούμενες και οι οποίες είχαν ένα εκπληκτικό στατιστικό 11/20, σουτάροντας δηλαδή με ευστοχία πάνω από 50%, τις χάρισε τη νίκη. Η προσπάθεια του ΟΑΧ για να φτάσει και πάλι στην μείωση του σκορ ήταν συγκλονιστική, αλλά ο Φάρος “κράτησε” μέχρι το τέλος, παίρνοντας έτσι το ροζ φύλλο αγώνα μέσα στα Χανιά, με το τελικό 68-62.

Πρώτη σκόρερ του αγώνα, η Σαλιάι με 18 πόντους, ενώ η Αθανασίου με 15 και 5/5 τρίποντα οδήγησαν το Φάρο στη νίκη. Για τον ΟΑΧ, πιο εύστοχη ήταν η Καραβέλη με 16 πόντους.


OAXANIΩΝ –ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ   62-68 
Δεκάλεπτα : 17-16, 28-37, 46-48, 62-68
Διαιτητές : Χαινά , Χουγιάζος
OAXANIΩΝ(Θεοδωράκης , Δημητρουλάκη) : Ζύφι,  Καραβέλη 16(1), Κασωμένου 7(1), Μπρέλλου 8 , Σταχτιάρη 6 , Χαραλαμπάκη, Γαλητσιάνου 8(2) Μοσχοπούλου 13(2) Βαρυπατάκη 4
ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ (Λειβάδης, Κοιλάκου):    Βράκα 7(1) , Σαλιάϊ 16(2),  Αθανασίου 15(5),  Γκριτζά 15,  Πετράκη 15(3) Σπυριδονίδου , Αλεξανδρίδου,  Κουταλιανού 

Οι δηλώσεις από το παιχνίδι


Ανάμικτα τα συναισθήματα για τους δύο προπονητές, του Ομίλου Αντισφαίρισης Χανίων, Λευτέρη Θεοδωράκη και του Φάρου Κερατσινίου, Γιώργου Λειβάδη μετά το τελικό 62-68 υπέρ της αθηναϊκής ομάδας.




Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
«Αυτό που έφταιξε, ήταν η άμυνά μας. Δεν ήταν αυτή που περιμέναμε και που είχαμε δουλέψει όλη την εβδομάδα. Οι 68 πόντοι που δεχτήκαμε είναι πάρα πολλοί. Δυστυχώς μας στοίχισε το κακό δεύτερο 10λεπτο που δεχτήκαμε 21 πόντους και βάλαμε μόλις 11. Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια… Οι αντίπαλοι ήταν επίσης αρκετά εύστοχοι από τη γραμμή των 3 πόντων, δεχτήκαμε άλλωστε 11 τρίποντα. Δεν σταματάμε εδώ σίγουρα αλλά θα προσπαθήσουμε μέσα από τα επίσημα παιχνίδια να βελτιώσουμε κάποια πράγματα, γιατί τώρα μας δίνεται η ευκαιρία να δούμε τα λάθη μας και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε κάποια από τα επόμενα παιχνίδια. Ακόμα είναι αρχή του πρωταθλήματος και δεν μπορούμε να πούμε ότι με μία νίκη ή με μία ήττα τελειώνει κάτι. Για μας ήταν μόλις ο δεύτερος αγώνας άλλωστε. Σίγουρα θέλαμε το παιχνίδι γιατί παλεύουμε για τη σωτήρια. Δεν τα καταφέραμε, αλλά πιστεύω ότι με αυτές τις ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους, να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στο β’ γύρο, να έχουμε βελτιωθεί και να πάρουμε νίκες εκτός έδρας».

Για το τι “κρατάει” από το παιχνίδι: «Θεωρώ ότι στην επίθεση πήγαμε αρκετά καλά. Δυστυχώς τα 24 λάθη μας στοίχισαν. Οι 24 χαμένες κατοχές, σε ένα τέτοιο παιχνίδι που σίγουρα θα κρινόταν με μια μικρή διαφορά, είναι πάρα πολλές… Πιστεύω ότι το άγχος και η απειρία μας επηρέασαν, από την άλλη υπήρξε μια βελτίωση από το προηγούμενο παιχνίδι. Το θέμα είναι να μην κάνουμε τόσα λάθη, να μην “πουλάμε” τόσο εύκολα τη μπάλα και να έχουμε περισσότερες πιθανότητες στην επίθεση ώστε να σκοράρουμε περισσότερο».


Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΕΙΒΑΔΗΣ
«Παίξαμε καλή άμυνα στα ατού της ομάδας των Χανίων στις ψηλές και στις περιφερειακές παίκτριες ενώ στο β’ ημίχρονο παίξαμε επίσης καλά και στην επίθεση. Το σημαντικότερο όμως για μένα ήταν νομίζω ότι η άμυνα. Πήραμε τα ριμπάουντ και κρατήσαμε το ρυθμό εκεί που θέλαμε. Νομίζω ότι το πρωτάθλημα δεν είναι πολλών ταχυτήτων και όλες οι ομάδες μπορούν να κερδίσουν όλους. Το επίπεδο είναι αρκετά καλό. Υπάρχουν παίκτριες που έχουν έρθει από Α1 και παίζουν στην Α2».

Για τον ΟΑΧ: «Τα Χανιά έχουν καλές και έμπειρες παίκτριες. Νομίζω ότι δεν έχουν “δέσει” ακόμα σαν ομάδα, αλλά ως υλικό είναι καλό και οι προπονητές κάνουν καλή δουλειά. Επειδή ξέρω και τους προπονητές και τις παίκτριες, νομίζω ότι η ομάδα θέλει απλά υπομονή».


ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ
















πηγή :http://oaxania.gr