titloi

24/11/15

Κ.Σωτηρίου: «Παίζουμε τη μισή πρόκριση»

Επόμενη πρόκληση για την Εθνική Γυναικών είναι ο αγώνας με τη Βουλγαρία στην πόλη Ρούσε. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα συνεχίζει τις υποχρεώσεις του για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2017 και ουσιαστικά την Τετάρτη παίζει τη μισή πρόκριση για τα τελικά της διοργάνωσης όπως αναφέρει η Κατερίνα Σωτηρίου.

«Είδαμε στο βίντεο κάποια στοιχεία της Βουλγαρίας στον αγώνα με τη Ρωσία. Θα τα δουλέψουμε και θα προετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε.  Είναι ένα παιχνίδι, στην ουσία μισή πρόκριση για μας και ιδιαίτερα σημαντικό, αν και έχουμε και την απουσία της Σπανού. Η Βουλγαρία βέβαια δεν έχει καθαρό πεντάρι και αυτό μας βολεύει στο πως θα κινηθούμε. Δεν φοβάται αυτή η ομάδα. Θα στηριχθούμε στον εαυτό μας. Ο μεγαλύτερος αντίπαλος Εθνικής Ομάδας είναι ο εαυτός της».
Για το τι θα πρέπει να κάνει η Εθνική Ομάδα στο παρκέ προκειμένου να πετύχει το στόχο της η έμπειρη φόργουορντ υποστήριξε. «Πρέπει να παίξουμε άμυνα, να έχουμε συγκέντρωση και σωστή τακτική. Να παίξουμε καλύτερη άμυνα στο ένας εναντίον ενός, να ελέγξουμε τα ριμπάουντ και να έχουμε καλές  επιλογές. Θέλουμε συγκέντρωση για να πάρουμε μια νίκη που θα είναι σημαντική».
Η Κατερίνα Σωτηρίου δεν ξέχασε την Άρτεμις Σπανού λέγοντας χαρακτηριστικά. «Η Άρτεμις είναι κομμάτι της ομάδας μας, είμαστε στεναχωρημένες γι’ αυτό που έτυχε με τον τραυματισμό της και θέλουμε νίκη, για να της την αφιερώσουμε».