titloi

4/2/16

Ε.Βλάνη: «Μέτρησε η ομαδική δουλειά στην άμυνα»

Ακόμα πιο κοντά στην παραμονή βρίσκεται η Τερψιθέα Γλυφάδας. Παρά τα προβλήματα, η ομάδα σημείωσε μια καθοριστική νίκη μέσα στην έδρα του Πρωτέα Βούλας με την Έλενα Βλάνη να… πυροβολεί ακατάπαυστα.



Με 24 πόντους και 6/9 τρίποντα οδήγησε την Τερψιθέα στη μεγάλη επιτυχία, με την ίδια ωστόσο να στέκεται στην ομαδική δουλειά στην άμυνα, ένα τομέα που κατά τη γνώμη της έκρινε και την αναμέτρηση. Η έμπειρη γκαρντ αναφέρθηκε στην μεγάλη νίκη, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και στον επόμενο αγώνα της ομάδας της.
Με τη νίκη επί του Πρωτέα Βούλας κάνατε ένα μεγάλο βήμα για την παραμονή στην κατηγορία. Το πιστεύατε τόσο πολύ με δεδομένο ότι το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για εσάς;
«Ήταν μια πολύ μεγάλη νίκη. Δείχνουμε ένα άλλο, καλύτερο πρόσωπο, στο δεύτερο γύρο και δένουμε καλύτερα σαν ομάδα. Όμως δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι σίγουρη η παραμονή μας στην Α1 Κατηγορία. Πρέπει να πάρουμε και κάποια άλλα παιχνίδια για να την εξασφαλίσουμε. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και ίδια συγκέντρωση προκειμένου να καταφέρουμε το στόχο μας».
Η απόδοσή σου ήταν καθοριστική. Ήσουν τόσο σίγουρη στον αγώνα με τον Πρωτέα;
«Η αλήθεια είναι ότι ένιωθα καλά. Πίστεψα τα σουτ που πήρα, αλλά με βοήθησαν και οι συμπαίκτριές μου με τις πάσες που μου έβγαλαν.  Θεωρώ ότι πάνω απ’ όλα ήταν η ομαδική δουλειά στην άμυνα που στάθηκε καθοριστική. Στην τελευταία επίθεση είπαμε να πάμε για το σουτ της νίκης και ο κόουτς σχεδίασε το σύστημα με εμένα να βγαίνω για τρίποντο. Μάλλον το εκτελέσαμε σωστά.  Μετά οι αντίπαλές μας έχασαν την επίθεση και οι δύο βολές της Μούλη σφράγισαν τη νίκη».
Η χρονιά για σας δεν είναι και φέτος εύκολη. Πως ξεπερνάτε τις δυσκολίες;
«Είναι δύσκολο για κάθε παίκτρια να έχει τόσο πολύ χρόνο συμμετοχής και η απόδοσή της να είναι καλή σε άμυνα και επίθεση. Προσπαθούμε μέσα στην εβδομάδα να συντηρούμαστε με κάθε τρόπο, ώστε να είμαστε έτοιμες για τον αγώνα. Μας βοηθάει πολύ και το προπονητικό τιμ κάνοντας μια σωστή διαχείριση. Φυσικά υπάρχει και καλή χημεία μεταξύ μας σαν ομάδα, πράγμα που βοηθάει στην καλή εικόνα και στα θετικά αποτελέσματα».
Ακολουθεί η αναμέτρηση με την Νίκη Λευκάδας. Είστε έτοιμες για μια ακόμα νίκη;
«Η Λευκάδα είναι μια καλή ομάδα και στον αγώνα που είχε γίνει στην έδρα της φτάσαμε κοντά στην νίκη. Είχαμε χάσει στο τέλος. Με την κατάλληλη συγκέντρωση και αν παρουσιάσουμε το πρόσωπο που δείξαμε με τον Πρωτέα Βούλας μπορούμε να τα καταφέρουμε και να κάνουμε ένα βήμα προς το στόχο που έχουμε θέσει».