titloi

20/2/16

Εθνική Γυναικών: Ελλάδα-Ρωσία (Δηλώσεις)

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, πήγε στα αποδυτήρια της Εθνικής Ομάδας στο φινάλε του αγώνα και έδωσε συγχαρητήρια σε όλους, τονίζοντας πως «προχωράμε και κοιτάμε τώρα τον αγώνα με την Ελβετία.

Ο προπονητής της Εθνικής Γυναικών, Κώστας Κεραμιδάς τόνισε: «Χάσαμε την ευκαιρία να κάνουμε μια ιστορική νίκη. Ακολουθήσαμε κατά γράμμα το πλάνο που είχαμε σχεδιάσει. Η Ρωσία είναι ομάδα με μεγάλα ύψη, προσπαθήσαμε να περιορίσουμε τη δύναμή της στη ρακέτα, αλλά ταυτόχρονα μόλις προσπαθήσαμε να περιορίσουμε το παιχνίδι αυτό δεχθήκαμε τρίποντα. Στο δεύτερο ημίχρονο η ζώνη που είχαμε σχεδιάσει όλη την εβδομάδα, είχε θετικά αποτελέσματα, αλλά κολλήσαμε στα τελευταία λεπτά. Δεν βρήκαμε τις λύσεις που θέλαμε επιθετικά. Αυτό που έχω να πω είναι πως κρατάμε τα θετικά. Δεν «κλαίμε». Αντίθετα είμαστε σε υψηλό σημείο κι αν κερδίσουμε τα επόμενα παιχνίδια έχουμε πιθανότητες για πρόκριση».
Η Πελαγία Παπαμιχαήλ πρόσθεσε: «Πιστεύω πως παίξαμε στα ίσια μια ομάδα που έχει πολλά πλεονεκτήματα. Μπήκαμε δυνατά καταφέραμε και προχωρήσαμε δυνατά, για να φτάσουμε στο +10. Δυστυχώς, καταλήξαμε να χάσουμε με έναν πόντο. Στενοχωρηθήκαμε πολύ, αλλά υπάρχει συνέχεια. Δεν πρέπει να απογοητευούμε, υπάρχει συνέχεια και πρέπει να παραμείνουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας».
Το καπέλο στην ελληνική ομάδα και στον κόσμο έβγαλαν ο προπονητής της Εθνικής Ρωσίας Αλεξάντερ Βασίν και η Ιρίνα Οσίποβα λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης.
«Ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι και δεν ξέρω τι περίμεναν οι άλλοι, εγώ περίμενα ένα δυνατό παιχνίδι», τόνισε ο προπονητής της Ρωσίας για να εξηγήσει: «Η παράδοση που έχει η Ελλάδα στο μπάσκετ δεν επιτρέπει σε κανέναν να θεωρήσει εύκολη μια αναμέτρηση με ελληνική ομάδα και πολύ περισσότερο εδώ. Ήταν ένα θεαματικό παιχνίδι, σκληρό με πολλές επαφές. Η Ελλάδα έπαιξε εξαιρετικά, είχε ως ηγέτες δύο πολύ καλές παίκτριες, όπως η Εβίνα Μάλτση και η Ζωή Δημητράκου, αλλά στο τέλος ο αγώνας κρίθηκε με μία βολή».
Η Οσίποβα που έδωσε τη νίκη στη Ρωσία τόνισε: «Ήταν ένα πολύ δυνατός αγώνας. Νικήσαμε με μία βολή στην εκπνοή και η νίκη θα μπορούσε να είχε χαμογελάσει στην οποιαδήποτε ομάδα. Η Ελλάδα έπαιξε πολύ καλά, με μεγάλη αυτοπεποίθηση που της έδωσε και ο κόσμος. Η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική, το γήπεδο γεμάτο και ήταν πολύ σημαντικό που επιστρέψαμε από το -10 για να πάρουμε τη νίκη».