titloi

29/3/16

Σ.Συρόπουλος: «Εμείς το θέλαμε περισσότερο…»

Σε τροχιά επιστροφής στην Α1 Γυναικών βρίσκεται ο Παναθλητικός. Την περασμένη Κυριακή έσπασε το αήττητο του πρωτοπόρου Άρη και  είναι πλέον πολύ κοντά στην άνοδο.
Ο προπονητής του Παναθλητικού Σίμος Συρόπουλος μιλάει για τη μεγάλη νίκη της ομάδας του, τη θέληση που έδειξαν οι αθλήτριές του απέναντι στον Άρη και την επόμενη αναμέτρηση με την Καλαμαριά. Ένα παιχνίδι που θα κρίνει πολλά…
Την περασμένη Κυριακή πετύχατε μια σημαντική νίκη επί του αήττητου Άρη. Τι πιστεύετε ότι έκρινε τη συγκεκριμένη αναμέτρηση;
«Νομίζω ότι εμείς το θέλαμε περισσότερο. Ο Άρης έπαιζε μόνο για το αήττητο και το γόητρο του, αφού είχε εξασφαλίσει την πρώτη θέση στον όμιλο. Από την πλευρά μας θέλαμε τη νίκη, ώστε να μείνουμε σε τροχιά ανόδου στην Α1 Κατηγορία. Ο Παναθλητικός και ο Άρης θεωρώ ότι είναι οι καλύτερες ομάδες στο 2ο Όμιλο της Α2».


Η ομάδα σας με την νίκη επί του Άρη πόσο κοντά βρίσκεται στην επιστροφή της στην Α1;
«Είναι στο χέρι μας η άνοδος. Αν καταφέρουμε να νικήσουμε τον Απόλλωνα Καλαμαριάς την Κυριακή είμαστε πολύ κοντά. Είναι μια συνέχεια της πορείας που έχει ξεκινήσει την τελευταία πενταετία και δείχνει ότι η ομάδα έχει πλέον το στάτους αυτό που θα την διατηρεί στις καλές και δυνατές ομάδες του γυναικείου μπάσκετ. Η ομάδα μας αποτελείται από νεαρές παίκτριες, επί το πλείστον φοιτήτριες, αν εξαιρέσουμε δύο, την Τόσκα και την Τσαμπούρη. Το ευχάριστο είναι ότι έχουμε δυνατές υποδομές με πολλά κορίτσια και δουλεύουμε πάνω σε αυτό το κομμάτι. Έχουμε τη βοήθεια του Δήμου που είναι κοντά μας σε κάποια βασικά πράγματα, ενώ και ο κόσμος είναι δίπλα μας με τους φιλάθλους της περιοχής να μας έχουν αγκαλιάσει. Παράλληλα οργανωνόμαστε και στα άλλα κομμάτια, όπως για παράδειγμα το χορηγικό. Έχουν έρθει στην ομάδα κάποιες εταιρίες και  βοηθάνε».
Ξεκινώντας την φετινή σεζόν ο στόχος σας ήταν η άνοδος;
«Ήταν ένας στόχος των... αποδυτηρίων μας. Δεν το λέγαμε  δημόσια, το είχαμε όμως στο μυαλό μας και παλεύουμε όλη τη χρονιά γι’ αυτό. Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε στο κρίσιμο  ματς με την Καλαμαριά την Κυριακή και να πετύχουμε το στόχο μας».  
Τι είναι αυτό που κατά τη γνώμη σας χαρακτηρίζει το πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας;
«Στο 2ο Όμιλο στον οποίο συμμετέχουμε υπάρχουν πέντε ομάδες αρκετά δυνατές. Για να τις κερδίσεις αυτές έπρεπε να παίζεις σε υψηλό επίπεδο. Κάποιες άλλες είναι μετρίου επιπέδου και ορισμένες αδύναμες. Ελπίζω, αν τα πράγματα εξελιχθούν καλύτερα οικονομικά τα επόμενα χρόνια, η Α2 να γίνει ενιαία, για να υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός».