titloi

28/6/13

Στα ημιτελικά Ευρωμπάσκετ 2013 ΙΣΠΑΝΙΑ – ΣΕΡΒΙΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ – ΓΑΛΛΙΑ

 Η τελική τετράδα του Ευρωμπάσκετ 2013 συμπληρώθηκε μετά από τέσσερα πολύ σπουδαία ματς στους προημιτελικούς της διοργάνωσης. Η Σερβία έκαμψε την αντίσταση της Ιταλίας, Ισπανία και Τουρκία είχαν ευκολότερο έργο απέναντι σε Τσεχία και Λευκορωσία αντίστοιχα, ενώ η Γαλλία δυσκολεύτηκε πολύ, όμως επικράτησε της μαχητικής Σουηδίας.
Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι των προημιτελικών η Σερβία πήρε τη νίκη στις λεπτομέρειες κυρίως χάρη στο καλό τελευταίο δεκάλεπτό της, κόντρα στην Ιταλία (85-79). Κορυφαία για τις νικήτριες ήταν η Μιλοβάνοβιτς με 21 πόντους, με την ομάδα της Μαρίνα Μάλκοβιτς να εκμεταλλεύεται σχεδόν στο έπακρο τις ελεύθερες βολές που επιχείρησε (28/34).
Η Ισπανία τα βρήκε σκούρα για τρία δεκάλεπτα με την Τσεχία, όμως η ποιότητα και το βαθύτερο ρόστερ που διαθέτει, της επέτρεψε να πάρει μια ικανή διαφορά στο τέλος και να φτάσει σε μια σχετικά εύκολη νίκη (75-58). Η Τόρενς για άλλη μια φορά έκανε τα πάντα στην επίθεση (29π) και η Λιτλ πέτυχε 23 πόντους και μάζεψε 12 ριμπάουντ.
Στον τρίτο προημιτελικό η Τουρκία χάρη στην εκπληκτική άμυνα της ξεπέρασε το εμπόδιο της Λευκορωσία με σκορ 55-41. Σε ένα σκληρό ματς στο οποίο κυριάρχησαν οι δύο άμυνες η Τουρκάλες ήταν καλύτερες και προκρίθηκαν δίκαια στους «4» με κορυφαία επιθετικά η Ίβεγιν με 13 πόντους.
Στον τέταρτο προημιτελικό η Σουηδία ήταν έτοιμη να κάνει τη ζημιά απέναντι στη διοργανώτρια Γαλλία. Σε ένα ματς για γερά νεύρα οι παίκτριες από τη Σουηδία δημιούργησαν πολλά προβλήματα στις Γαλλίδες που ήταν το λογικό φαβορί της αναμέτρησης.  Οι αδελδές Έλντεμπρινκ έκαναν θραύση στην επίθεση, όμως τα τρία εκπληκτικά τρίποντα της Ντουμέρ (σύνολο 16π) στα τελευταία κρίσιμα δευτερόλεπτα έγειραν την πλάστιγγα προς το μέρος των «τρικολόρ» με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 87-83.
Αναλυτικά τα αποτέλεσματα:
ΣΕΡΒΙΑ-ΙΤΑΛΙΑ 85-79
ΙΣΠΑΝΙΑ – ΤΣΕΧΙΑ 75-58
ΤΟΥΡΚΙΑ – ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ 55-41
ΓΑΛΛΙΑ – ΣΟΥΗΔΙΑ 87-83
Το πρόγραμμα των ημιτελικών:
ΙΣΠΑΝΙΑ – ΣΕΡΒΙΑ (28/6 στις 18:00)
ΤΟΥΡΚΙΑ – ΓΑΛΛΙΑ (28/6 στις 21:00)
Στο πρώτο παιχνίδι για τις θέσεις 5-6, η Τσεχία νίκησε την Ιταλία με σκορ 72-68, ενώ το δεύτερο ματς μεταξύ Λευκορωσίας και Σουηδίας θα διεξαχθεί την Πέμπτη στις 15:00.


πηγή : http://insidesports.gr/